Συστατικά

200 γρ. ζάχαρη λευκή
4 αυγά
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
βούτυρο για το ταψί

Για τη γέμιση

180 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
180 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
150 γρ. μαύρο ρούμι
10 γρ. κακάο
300 γρ. τρούφα για επικάλυψη

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν μαρένγκα
Κοσκινίζεις το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτεις σταδιακά στα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C, βουτυρώνεις και αλευρώνεις ένα ταψί
Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί και ψήνεις για 30-40 λεπτά
Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει για 3 περίπου ώρες

Για την γέμιση

Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση αδειάζεις την κουβερτούρα
Περιμένεις 1 λεπτό και ανακατεύεις καλά με το μίξερ χειρός
Θρυμματίζεις το παντεσπάνι σε ένα μπολ, προσθέτεις το ρούμι, την γκανάς και το κακάο και τα ζυμώνεις καλά
Καλύπτεις το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα
Παίρνεις μικρή ποσότητα και την πλάθεις σε σχήμα μικρής μπάλας
Το ρολάρεις στην τρούφα ώστε να καλυφθεί ολόκληρη
Συνεχίζεις με το υπόλοιπο μείγμα και τις διατηρείς στο ψυγείο.

Πηγή: tlife.gr