«Βροχή» οι αιτήσεις και στην Αχαΐα για τη νέα ψηφιακή ταυτότητα από την πρώτη στιγμή που βγήκε στον αέρα η πλατφόρμα του id.gov.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πατρινούς που προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού για να βγάλουν τη νέα ταυτότητα ψηφιακής μορφής στο αρμόδιο γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, στην Ερμού, το κατόρθωσαν από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά.

Ο λόγος είναι ότι το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που μέσα σε λίγες ώρες δεν υπήρχε διαθέσιμη μέρα και ώρα για τον Οκτώβριο. Έτσι οι περισσότεροι έκλεισαν από τις 15 Νοεμβρίου και μετά.

Σχεδόν δηλαδή δύο μήνες για να βγει η νέα ψηφιακή ταυτότητα. Ανάλογο το ενδιαφέρον είναι και σε πανελλήνιο επίπεδο αφού οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει πλέον τις 50.000. Πάντως από την πλευρά των αντιδρούντων στη νέα ταυτότητα διοργανώνονται κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις.

Στην Πάτρα μια τέτοια συγκέντρωση, με ομιλητές για το όλο θέμα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έκανε η οργάνωση Αγωνιζόμενοι Πολίτες.

Μια οργάνωση που ως γνωστόν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις συγκεντρώσεις που είχαν γίνει στην Πάτρα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, στην εποχή της πανδημίας.