Στη σύλληψη ενός 38χρονου, ο οποίος κρατούσε δύο σκυλιά σε άθλιες συνθήκες σε διάμερισμα στο Ωραιόκαστρο προχώρησαν αστυνομικοί από το τμήμα Ωραιοκάστρου μετά από καταγγελίες.

Όπως διαπιστώθηκε τα ζώα είχαν σημάδια εγκατάλειψης καθώς ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες.

Εκτός από τη σύλληψη του 38χρονου, οι αστυνομικοί αναζητούν τον 31χρονο αδερφό του.

Σε βάρος του 38χρονου επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα για τους κανόνες ευζωίας και την παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης του ζώου ενώ τα δύο σκυλιά παραδόθηκαν στην αρμόδια εταιρεία για την περισυλλογή και μεταφορά αδέσποτων ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου και μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο για περαιτέρω έλεγχο.


Σύλληψη ατόμου έπειτα από καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των ζώων

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για υπόθεση που αφορά σε παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου και αρμόδιο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε θέματα ευζωίας των ζώων, συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (26-09-2023) 38χρονο ημεδαπό.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου και την αρμόδια εταιρεία για την περισυλλογή και μεταφορά αδέσποτων ζώων του Δήμου, εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα δύο σκυλιά, τα οποία διέμεναν σε ακατάλληλες συνθήκες και με σημάδια εγκατάλειψης. Τα ζώα παραδόθηκαν στην αρμόδια εταιρεία και μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο για περαιτέρω έλεγχο.

Συνελήφθη ο 38χρονος ιδιοκτήτης του ενός σκύλου, ενώ αναζητείται ο 31χρονος αδερφός του, ιδιοκτήτης του έτερου σκύλου.

Επιπλέον, σε βάρος του επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα για τους κανόνες ευζωίας και την παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης του ζώου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.