Έντονη αναστάτωση προκάλεσε η εξαφάνιση ενός ενήλικου ΑμεΑ το απόγευμα της Τρίτης στο Αυγείο του δήμου Ήλιδας, με τις έρευνες για τον εντοπισμό του από αστυνομικές αρχές και συγχωριανούς να ξεκινούν άμεσα και να διαρκούν όλη τη νύχτα δίχως αποτέλεσμα.

Η υπόθεση είχε τελικά αίσιο τέλος με την εύρεσή του από επαγγελματία αυτοκινητιστή, αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στην περιοχή του Τραγανού του δήμου Πηνειού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελάχιστα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να ξεφύγει από την προσοχή των γονιών του ο 22χρονος ΑμεΑ, ο οποίος πήρε το ποδήλατό του και απομακρύνθηκε από την οικεία του. Άμεσα οι γονείς αντιλήφθηκαν το κακό και κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες, ενώ και οι συγχωριανοί της οικογένειας βοήθησαν «χτενίζοντας» πόντο-πόντο την περιοχή.

Η ανησυχία όμως των οικείων του 22χρονου μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, όταν είδαν πως οι έρευνες το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ήταν άκαρπες. Τα θετικά ωστόσο νέα δεν άργησαν να έρθουν, με επαγγελματία αυτοκινητιστή να ειδοποιεί τις αρχές για τον εντοπισμό νεαρού ατόμου που κοιμόταν σε παγκάκι στην περιοχή του Τραγανού.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή και παρέλαβαν το νεαρό, τον οποίο και μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας όπου και ειδοποιήθηκαν οι γονείς του για να παραλάβουν το γιό τους. «Ποτέ δεν είχε χαθεί μέχρι τώρα» Για τις ώρες αγωνίας που έζησαν οι συγχωριανοί μαζί με την οικογένεια του 22χρονου και για τη μεγάλη κινητοποίηση όλο το βράδυ έρευνες που πραγματοποιούσαν όλο το βράδυ, μίλησε ο πρόεδρος του Αυγείου Γεώργιος Προκόπης. Ειδικότερα, ο κ. Προκόπης σημείωσε αρχικά πως τα ίχνη του παιδιού χάθηκαν περίπου στις 19:00 και στις 20:00 οι οικείοι του κατέφυγαν στις αστυνομικές αρχές της περιοχής προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες εντοπισμού.

Την ίδια στιγμή υπήρξε και έντονη κινητοποίηση κατοίκων της κοινότητας, με τον πρόεδρο να τονίζει μάλιστα πως υπήρχε πληροφόρηση αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι το παιδί είχε περάσει στο Μπόρσι και κατευθυνόταν προς Μανωλάδα. Δεν παρέλειψε να αναφέρει και την αίσια έκβαση της υπόθεσης, αφού ο 22χρονος εντοπίστηκε χθες το πρωί στο Τραγανό. Τέλος, επεσήμανε πως ο 22χρονος συνήθιζε το τελευταίο διάστημα με το ποδήλατό του να κάνει βόλτες στις γειτονικές κοινότητες, ωστόσο ποτέ δεν είχε βρεθεί τόσο μακριά από το σπίτι του και ούτε είχε χαθεί για μια ολόκληρη νύχτα.

«Ήταν σχεδόν καθημερινή συνήθεια οι βόλτες του 22χρονου με το ποδήλατό του σε ακτίνα τουλάχιστον 3 χιλιομέτρων, ωστόσο ποτέ δεν είχε χαθεί μέχρι τώρα», κατέληξε.

Πηγή: εφημερίδα Πατρίς