Όλα τα λεφτά ήταν το πάρτυ γενεθλίων του αγαπημένου Γιάγκου Ραυτόπουλου, το περασμένο Σάββατο, στο μέρος έκπληξη που κατασκεύασε από το μηδέν στην οδό Ερμού, στο «κάστρο» του, στο οποίο στεγάζει και το επαγγελματικό του γραφείο. 

Ο Γιάγκος έκανε για ακόμα μία χρονιά το πάρτυ γενεθλίων του που έχει γίνει κάτι σαν θεσμός τα τελευταία χρόνια, σε μια βραδιά άψογα οργανωμένη σε όλα της, στην οποία κυριάρχησε η «τρέλα» του εορταζόμενου, η αγάπη των φίλων του και φυσικά οι πολλές εκπλήξεις και τα happenings που ποτέ δεν λείπουν από τα πάρτι του Γιαγκόναν.

Στα κλου της βραδιάς ήταν τα φωτισμένα φαναράκια και τα πυροτεχνήματα, τα χρωματιστά μπαλόνια, το φωτιζόμενο δέντρο στην άκρη του roof garden εμπνευσμένο από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών της Minas Tirith, ο προτζέκτορας γίγας που πρόβαλε epic στιγμές του Γιάγκου από το παρελθόν και τόσα ακόμα.  

Η όλη ατμόσφαιρα έδενε απόλυτα με το σκηνικό του κάστρου και πάνω από όλα το μεγαλύτερο κλου της βραδιάς ήταν η τούρτα έκπληξη για την οποία κλήθηκε να σβήσει τα κεράκια ο εορταζόμενος, μια τούρτα που αν μη τι άλλο δεν ήταν σαν τις κοινές τούρτες.

Μια τούρτα εξωγήινης μούμιας που προφανώς έχει τον δικό της συμβολισμό και νόημα, καθώς ο Γιάγκος είναι σίγουρα ένας διαφορετικός και ξεχωριστός άνθρωπος που με τις πράξεις του ξενίζει πολλούς, φτάνοντας στον βαθμό να τον περνάμε πολλοί από μας σαν… εξωγήινο.

Ένας εξωγήινος που όμως παραμένει αυθεντικός και αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου που πλέον έγινε «μούμια». «Βρήκαμε για πρώτη φορά στην ανθρωπότητα εξωγήινη ζωή», αυτό ήταν το νόημα της τούρτας και άλλωστε το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο διευθυντής της NASA, άσχετα αν τον πήραν όλοι στην πλάκα.


Όπως καταλαβαίνετε η έμπνευση της τούρτας ήταν του Γιάγκου όμως την τέχνη και την δημιουργία την έβαλε ο καλλιτέχνης του είδους, Ταξιάρχης Κάππας του ζαχαροπλαστείου Da Vinci.

Σημασία έχει ότι με το που έσβησε τα κεράκια ο Γιάγκος έγινε ένας χαμός στο κάστρο του, με τον κόσμο να διασκεδάζει και να περνάει καλά από την αρχή έως στο τέλος της βραδιάς.

Α, και κάτι τελευταίο. Από το πάρτι του, εκτός των άλλων, έκαναν "παρέλαση" και αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, από όλες σχεδόν τις παρατάξεις, αλλά και δύο υποψήφιοι δήμαρχοι ο Βασίλης Αϊβαλής και ο Πέτρος Ψωμάς.  

Ανεξαρτήτου παρατάξεων και συνδυασμών, έναν Γιάγκο τον έχουμε. Οι… εξωγήινοι άλλωστε δεν καταλαβαίνουν από εκλογές!Γιάγκος - Γενέθλια