Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο Κρήτης ένα νέο περιστατικό βίας ανηλίκων, με έναν μαθητή λυκείου να απειλεί με μαχαίρι και να σκίζει το παντελόνι μιας μαθήτριας.

Όλα συνέβησαν στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας. Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου είχε πάει με την τάξη της στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου. Εκεί είχαν πάει και μαθητές από ένα άλλο σχολείο της περιοχής.

Ξαφνικά ο 17χρονος έβγαλε από την τσέπη του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου σουγιά και με απειλητικό ύφος το επέδειξε στην ανήλικη, η οποία σε κατάσταση σοκ άρχισε να φωνάζει.

Στη συνέχεια της επιτέθηκε, της έσκισε το παντελόνι που φορούσε στο ύψος της δεξιάς εμπρόσθιας τσέπης και όταν κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός από άλλα άτομα έτρεξε να εξαφανιστεί.

Η νεαρή τρομοκρατημένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση πήγε στην 40χρονη μητέρα της και με κλάματα της περιέγραψε την περιπέτεια που βίωσε μέσα στα εργαστήρια.

Αμέσως πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και μετά από αναζητήσεις συνελήφθη τόσο ο μαθητής, όσο και ο 50χρονος πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.