Κοντά στους 4.500 τόνους απορρίμματα έχουν μεταφέρει τα φορτηγά του δήμου Πατρέων, σε 3.800 δρομολόγια, με τα απορρίμματα αυτά να προέρχονται από κλαδέματα, σε δέντρα, σε κήπους κλπ.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή, σε μια προσπάθεια προφανώς να δικαιολογήσει αυτή την εικόνα που υπάρχει έξω από τους κάδους εδώ και αρκετούς μήνες, με τα "βουνά" από χόρτα και ξερόχορτα. Αυτό όμως που δεν αναφέρει είναι ότι αρκετά από τα "λοφάκια" αυτά προέρχονται από τις εργασίες των ίδιων των υπαλλήλων του δήμου που τα κόβουν και στη συνέχεια τα αφήνουν εκεί. 

Εκεί λοιπόν μένουν για αρκετό καιρό μέχρι να έρθει ένα από τα φορτηγά του δήμου για να τα μαζέψει. Η διαδικασία για ένα πολίτη που αφήνει τα πράσινα απορρίμματα από τους κήπους και τις αυλές του έξω από τους κάδους, είναι απλή. 

Παίρνει τηλέφωνο την αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου, αναφέροντας το σημείο που τα έχει αφήσει. Όμως το ζήτημα είναι ότι η συγκομιδή αυτή γίνεται με καθυστέρηση αφού τα σημεία είναι πολλά και τα φορτηγά που διαθέτει ο δήμος, αλλά κυρίως το έμψυχο δυναμικό, ελάχιστο. 

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση: Από την μία φταίνε οι δημότες οι περισσότεροι εκ των οποίων αφήνουν τα κλαδιά από τα σπίτια τους, χωρίς καν να ειδοποιούν την υπηρεσία από την άλλη φταίει ο δήμος που καθυστερεί την συγκομιδή τους. 

Μια λύση θα ήταν βέβαια αυτό το έργο με την συγκομιδή των κλαδιών και των σκουπιδιών που προέρχονται από κήπους να το αναλάβει μια ή περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες. Όμως αυτό από μόνο του είναι ένας λόγος για να βγάλουν εκεί στη Μαιζώνος "σπυριά". 

Οπότε περιμένουμε τις προσλήψεις από το κράτος για να δούμε μια Πάτρα που δεν θα είναι γεμάτη από λοφάκια, με φύλλα και ξερόχορτα. 

Για την ιστορία η φωτογραφία είναι από την Φαβιέρου.