Υλικά:
Για την κρούστα:
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 αβγό χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
1 κουταλιά της σούπας κρασί κόκκινο
4 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι σκληρό
6 φλιτζάνια του τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι θυμαρίσιο
Για τη γέμιση:
Σουσάμι για το πασπάλισμα
1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά, στραγγισμένη από τα υγρά της
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί, το γάλα και τον κρόκο του αβγού. Χτυπάτε το μίγμα με ένα πιρούνι. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το ρίχνετε στο υπόλοιπο μίγμα.
Χτυπάτε ξανά με το πιρούνι μέχρι να πάρετε έναν αραιό χυλό. Σκεπάζετε τον χυλό και τον αφήνετε για δύο ώρες να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ, ανακατεύετε τη μυζήθρα με την κανέλα και τη ζάχαρη. Φτιάχνετε με αυτή μικρές μπίλιες στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού, ίσως και λίγο μικρότερες. Τις βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες. Βγάζετε τον χυλό από το ψυγείο, χτυπάτε το ασπράδι μαρέγκα και το ρίχνετε στο μίγμα.
Ανακατεύετε απαλά με ένα πιρούνι, ώστε να ενσωματωθεί η μαρέγκα στον χυλό. Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει. Βυθίζετε τις μπίλιες από τη μυζήθρα μέσα στον χυλό, και τις ρίχνετε αμέσως στο καυτό ελαιόλαδο. Μόλις σχηματισθεί μια ροδοκόκκινη κρούστα τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις περιχύνετε με άφθονο σουσάμι και μέλι.
Πηγή: govastileto.gr