Το ANIMASYROS 2023 θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων στη Σύρο.

Από την Αρχαία Ελλάδα έως την Ιβηρική χερσόνησο και την Λατινική Αμερική και με το ελληνικό ανιμέισον να βρίσκεται στο επίκεντρο, το ANIMASYROS 2023 επιστρέφει με διεθνείς συνεργασίες, νέες τεχνικές και έμφαση στη γυναικεία δημιουργικότητα.
Το πρόγραμμα του ANIMASYROS 2023 περιλαμβάνει 7 διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, περιφερειακές δράσεις, νέες εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες και την Αγορά που αποτελεί, πλέον, κέντρο αναφοράς για τη βιομηχανία του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στο "Ανιμέισον και Αρχαία Ελλάδα", με τίτλο Anima Ancients, διατρέχει όλους τους πυλώνες του Φεστιβάλ και προσπαθεί να αναδείξει τους διαφορετικούς τρόπους που οι σύγχρονοι δημιουργοί της τέχνης του ανιμέισον έχουν συνομιλήσει, διαπραγματευτεί ή εμπνευστεί από την μακρά αυτή ιστορική περίοδο.
Tα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα το Ανιμέισον και Αρχαία Ελλάδα εμπλουτίζονται και πειραματίζονται με νέες τεχνικές όπως το sand animation (τεχνική της άμμου) και απευθύνονται σε παιδιά νέους επαγγελματίες εφήβους ΑμεΑ και τους αγαπημένους μας "βετεράνους" (άτομα τρίτης ηλικίας).

Έναρξη με την πολυβραβευμένη ταινία Nayola σε πανελλαδική πρεμιέρα, αφιέρωμα στον κινηματογράφο της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής, Ανιμέισον & Αρχαία Ελλάδα ως κύρια θεματική του Φεστιβάλ, δύο θρυλικοί σκηνοθέτες της Disney & η νέα ενότητα speed dating sessions της Αγοράς είναι μερικά μόνο από τα highlights του ANIMASYROS 2023!