Στο «ταβάνι» φτάνει ξανά η τιμή των καυσίμων κίνησης και η Πάτρα δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα αυτόν.

Κάνοντας μια βόλτα στα πρατήρια των καυσίμων της αχαϊκής πρωτεύουσας παρατηρεί κανείς ότι η Πάτρα έχει ξεπεράσει ξανά το φράγμα των 2 ευρώ στην αμόλυβδη ύστερα από αρκετούς μήνες.

Συγκεκριμένα η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται μεταξύ των 2,05 και 2,10 ευρώ το λίτρο, ενώ σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου η τάση θα είναι αυξητική για το επόμενο διάστημα, φτάνοντας τα 2,20 με 2,30 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο κίνησης είναι στο 1,87 το λίτρο και φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις το 1,90. Όπως αναφέρουν επαγγελματίες οι τιμές αυτές δεν καθορίζονται από αυτούς καθώς υπάρχει συγκεκριμένο πλαφόν που αν δεν το τηρήσουν κινδυνεύουν με πρόστιμα.

Το όλο θέμα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ξεκινάει και τελειώνει από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που στην χώρα μας φτάνει το 1,20 ευρώ, με τους πρατηριούχους να έχουν ζητήσει από το κράτος ή την μείωση του ή ακόμα και την κατάργηση του.

Σημειώνουμε ότι η τιμή της αμόλυβδης είχε να ξεπεράσει το φράγμα των 2 ευρώ από την περασμένη άνοιξη του τρέχοντος έτους, δείγμα και αυτό ότι η ενεργειακή κρίση είναι ακόμα εδώ.