Σε ηλικία 99 ετών έφυγε από τη ζωή η μητέρα του επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργου Ρώρου. Η κηδεία της Βασιλικής Ρώρου θα γίνει σήμερα στις 3.00 μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας.

Η συγκινητική ανάρτηση του γιου της: «Έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι η μάνα μου Βασιλική Ρώρου. Γεννήθηκε το 1924 στην Περίστα Ναυπακτίας παιδί πολύτεκνης οικογένειας,μεγάλωσε με τα προβλήματα του κακοτράχαλου τόπου.

Τελείωσε το δημοτικό δουλεύοντας αγροτικές δουλειές,καλλιέργεια χωραφιών και κτηνοτροφία.

Η επιβίωση δύσκολη έφταναν παιδιά 15-16 χρόνων μέχρι το θεσσαλικό κάμπο μέ τά πόδια να δουλέψουν στο μάζεμα του σιταριού γιά να το φορτωθούν και να επιστρέψουν στο χωριό. Κάθε φορά που φτάναμε στο χωριό Περιβόλια με το αυτοκίνητο, μου έλεγε, όταν φτάναμε εδώ με τα πόδια λέγαμε μέσασε ο δρόμος για το χωριό.

Έζησε την κατοχή και είχε έντονες αναμνήσεις από τον ανταρτοπόλεμο αφού πήγαιναν μετά από κάθε μάχη να μαζέψουν, τραυματίες και σκοτωμένους στο ύψωμα της Αγίας Σωτήρας. Είχε πολλά να διηγηθεί για εκείνη την δύσκολη εποχή αφού το χωριό ήταν επίκεντρο μαχών.

Παντρεύτηκε τον πατέρα μου Αντώνη (απο Περίστα)και από το 1956 έφτιαξαν το σπιτικό τους στην Πάτρα. Έφτασε 99 χρόνων, είδε εγγόνια και δισέγγονα, ήταν αγωνίστρια της ζωής. Κόπηκε όμως η ρίζα. Καλό ταξίδι μάνα».

Τα συλλυπητήρια του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο της Βασιλικής Ρώρου, μητέρα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργου Ρώρου. Ο Δήμαρχος τον συλλυπείται θερμά, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της εκλιπούσης και τους οικείους της.