Τον λόγο που σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 30 ετών αποκάλυψε ο Ντέμης Νικολαϊδης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ κατέκτησε το Euro 2004 με την Εθνική Ελλάδας και εν συνεχεία ασχολήθηκε με τα διοικητικά της Ένωσης.

Ο τελευταίος του σύλλογος ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης τη σεζόν 2003-04. Ο Ντέμης μίλησε στην σελίδα του στο Instagram για εκείνη την εποχή και την απόφασή του:

«Είχα πάει το καλοκαίρι του 2003 στην Ατλέτικο, για πρώτη φορά στη ζωή μου ήμουν 100% συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο. Τέλη Οκτωβρίου μιλούσα με έναν φίλο μου στο τηλέφωνο για κάποια επεισόδια στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη και για πρώτη φορά από τη στιγμή που έφυγα σκεφτόμουν τι άφησα πίσω μου.

Μάθαινα τα προβλήματα που υπήρχαν και από το Δεκέμβριο άρχισα να σκέφτομαι πώς θα σώσουμε την ΑΕΚ. Τον Ιανουάριο με κάλεσε η Ατλέτικο για ανανέωση και εκεί τους είπα ότι θα σταματήσω μετά το Euro γιατί θα αναλάβουμε την ΑΕΚ με σκοπό να τη σώσουμε γιατί έχει πολλά προβλήματα. Δεν θυμάμαι να είχα δυσκολευτεί να πάρω την απόφαση, αν και ήμουν στο ιδανικό περιβάλλον για να παίζω ποδόσφαιρο», αναφέρει.

Όσο για το αν θα έπαιρνε άλλη απόφαση τώρα γυρίζοντας το χρόνο πίσω; «Αν θα έκανα το ίδιο τώρα; Την ίδια απόφαση θα έπαιρνα. Εκείνο ένιωθα σωστό εκείνη τη στιγμή. Πάντα ήθελα να σταματήσω μικρός, να είμαι στην καλύτερη φόρμα και να μη με δει ο κόσμος σε χαμηλότερο επίπεδο. Δεν είχα στο μυαλό μου τα 30, 30 και μισό, αλλά τα 33. Και πάλι όμως το ίδιο θα έκανα» σημείωσε.