Έναν σύγχρονο φιλέλληνα που έχει διακριθεί για το έργο του και κυρίως για την αγάπη του στην ελληνική ιστορία και στην νεοελληνική λογοτεχνία, θα βραβεύσει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο λόγος για τον Roderick Beaton που θα γίνει μετά από την τελετή αναγόρευσης του Πανεπιστημίου Πατρών Επίτιμος Διδάκτορας των Τμημάτων Φιλολογίας  και Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Άγγλος ακαδημαϊκός και μελετητής έγραψε πρόσφατα το τελευταίο του βιβλίο οι Έλληνες που θα παρουσιαστεί στο Πολύεδρο, στο πλαίσιο της επισκέψεως του στην Πάτρα. Σύμφωνα με την ανάρτηση και τα όσα αναφέρει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας:

«Στις 3 Οκτωβρίου 2023 το Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras θα ανακηρύξει σε Επίτιμο Διδάκτορα έναν Σύγχρονο Φιλέλληνα, τον Roderick Beaton. Την επόμενη μέρα στο Πολύεδρο θα παρουσιάσουμε το βιβλίο του Οι Ελληνες.

Ο Roderick Beaton είναι Ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας (Έδρα «Κοραής») στο King’s College London και Πρoέδρος του ΔΣ της Βρετανικής Σχολής Αθηνών».