Αν δεν κλίνομεν την οσφύν στην τουρκίαν και αν δεν δεχθούμεν τις προτροπές της, δεν αισθανόμεθα καλώς! Στην Νέαν Υόρκην που ευρέθη ο Πρωθυπουργός, είχε προετοιμασθεί το έδαφος να συναντήσει τον τούρκον πρόεδρον. Τα τελευταία χρόνια έχουν συναντηθεί αρκετές φορές και τα αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πλήρως!

Και οι δύο βρέθηκαν στην Νέαν Υόρκην για την Γενικήν Συνέλευση του ΟΗΕ. Στις αίθουσες του κτηρίου του ΟΗΕ έπρεπε να γίνει η συνάντηση όπως έπραξαν οι δεκάδες ηγέτες που βρέθηκαν εκεί. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν ακολούθησε αυτήν την γραμμήν αλλά πήγε στο «τουρκικό σπίτι» να συναντήσει το τούρκον πρόεδρον! Γιατί δεν προτιμούσε να συναντηθούν στις αίθουσες του ΟΗΕ;;;; Αντιδρούσε ο τούρκος;; Αν ναι να μη γινόταν η συνάντηση. Έχομεν λόγον και πρέπει να τον τηρούμεν ή μας αρέσει να είμεθα συνεχώς υποτελείς;;

Στο ίδιον κτήριον στεγάζεται και το ψευδοκράτος του κατακτητή της Βορείας Κύπρου! Ήταν και αυτό βασικός λόγος για να μη γίνει η συνάντηση εκεί!!

Ενδοιασμοί ως προς την συνάντηση έπρεπε να εγερθούν διότι την αυτήν ημέραν έγινε παραβίαση του εναερίου χώρου από τουρκικά πολεμικά!! Γιατί συνέβη αυτό ενώ τόσους μήνες είχε αποτραπεί;;

Άλλη τρανή υποτέλεια ήταν εκ μέρους του ΟΗΕ. Ο τούρκος πρόεδρος από του βήματος της Γενικής Συνελεύσεως είπε με απύθμενον θράσος.

Να αναγνωρίσετε την βόρεια Κύπρον ως κράτος, να εγκαταστήσετε πρεσβείες, να αναπτύξετε οικονομικές σχέσεις και άλλα!!

Ο κατακτητής ζήτησε από τον ΟΗΕ που έχει λάβει αρνητικά ψηφίσματα, να αναγνωρίσει την κατοχήν της Κύπρου! Και δεν ακούσαμεν αν αντέδρασε επισήμως ο ΟΗΕ! Μάλλον όχι γιατί και αυτός διάκειται υποτελικώς στην τουρκίαν!

Η διεθνής Κοινότης, διάβαζε αμερικανοί, όταν επεχείρησε η Ρωσία κινήσεις εναντίον της Ουκρανίας και χωρίς να έχει κατακτήσει έδαφος αυτής, από τις πρώτες ημέρες επέβαλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ακολούθησε η Ανένωτη Ευρώπη και η Ελλάδα!

Γιατί δεν επέβαλαν ή δεν επιβάλουν και τώρα ανάλογες κυρώσεις κατά της τουρκίας ώστε να αποσύρει τον κατοχικόν στρατόν από το Νησί;;; Την φοβούνται;; Αν ναι δεν πρέπει να υπάρχουν ως διεθνείς οργανισμοί. Ας αφήσουν να ισχύσει το δίκαιον του διπλωματικώς ισχυρού!! Αν ο ΟΗΕ έχει ισχύν ας ζητήσει από την τουρκίαν να αποσύρει από την Κύπρον τον κατοχικόν στρατόν!

Διαφορετικώς αφήνει να κλωνίζεται το κύρος του. Και εμείς πως να τον αντιμετωπίζομεν στο εξής;;;;