Η παρουσίαση της ταινίας «Pianopiano” του Nicola Prosatore, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, σηματοδοτεί τη δεύτερη ημέρα των προβολών του αφιερώματος στο Σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο, από την ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου που διοργανώνει και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Πρόκειται για μία ταινία του 1987 η οποία μας μεταφέρειστη Νάπολη, την εποχή που η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου κερδίζει το πρωτάθλημα και η πόλη ζει σε μια εκστατική ευφορία. Οι κάτοικοι ενός προαστίου ζουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή τους πριν κάποιες πολεοδομικές αλλαγές εξαφανίσουν για πάντα τον μικρόκοσμό τους. Η Άννα είναι 13 χρονών και βιάζεται να ενηλικιωθεί. Επιπλέον επιβαρύνεται με τις όλες τις προσδοκίες της μητέρας της για μια ζωή, που εκείνη δεν έζησε ποτέ. Η συνάντηση με τον συνομήλικο της, Πεπίνο, και τον Μαριούολο θα την φέρουν στα όρια αυτού του μικρόκοσμου αλλά και της λεπτής γραμμής, που διαχωρίζει την παιδική ηλικία από το μέλλον.Πρωταγωνιστούν οι: ΝτομινίκΝτοναρούμα, ΤζουζέπεΠιρότσι, ΑντόνιαΤρούπο. Έτος παραγωγής 2022

Το τριήμερο ολοκληρώνεται στον ίδιο χώρο την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με την ταινία  «Nottiinbianco, baciacolazione» σε σκηνοθεσία του FrancescoMandelli. Πρόκειταιγια την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του MatteoBussola που εκδόθηκε το 2016.  Ο Ματτέο είναι ένας σκιτσογράφος, και η Πάολα μια συγγραφέας. Οι δυο τους έχουν τρεις κόρες, προσπαθούν να είναι καλοί γονείς και προσπαθούν να ακολουθήσουν την καριέρα τους. Ώσπου μια μέρα, η παλιά φίλη του Ματτέο, η Σάρα, καταφθάνει με μια σπουδαία προσφορά εργασίας.

Πραταγωνιστούν: Alessio Vassallo, Ilaria Spada, Giordano De Plano, Tess Masazza, Tess Masazza, Enzo Garinei, Francesco Mandelli

ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΣΤΗΝ  ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

Το βράδυ της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου γέμισε από φίλους του κινηματογράφου οι οποίοι στην έναρξη του αφιερώματος παρακολούθησαν την ταινία   «L’ombradelgiorno». Η ταινία είναι για μια παραγωγή του 2022 σε σκηνοθεσία του GiuseppePiccion. Το κοινό παρακολούθησε την αλλαγή του Λουτσιάνο, ενόςεστιάτορα φίλου του φασιστικού καθεστώτος ο πιστεύει ότι μπορεί ακόμα να ζήσει με τους δικούς του κανόνες μέσα στην επιχείρησή του. Η έλευση της  Άννας, για να εργαστεί, ενός κοριτσιού με ένα επικίνδυνο μυστικό, αρχίζει να του ανατρέπει τη ζωή….αρχίζει να δουλεύει στο εστιατόριό του.

Την ταινία προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας Ανδρέας Μάζης. Παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού  εξοπλισμού Νίκος Ασπράγκαθος, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ