Κι όμως παρά το γεγονός ότι η Πάτρα ούτε και αυτό το καλοκαίρι αναδείχτηκε σε τουριστικό προορισμό και ήταν μία πόλη που τα ξενοδοχεία της είχαν μια χαμηλή πληρότητα, που δεν ανέβηκε πάνω από 60% με 65%, βλέπει κανείς τουρίστες στους δρόμους της, ακόμα και τον Σεπτέμβρη μήνα.

Πού τους βλέπει; Σε σημεία που βρίσκονται κοντά στο νέο λιμάνι, σε πιάτσες και σε στέκια του κέντρου της Πάτρας, στους δρόμους προς το Κάστρο ή ακόμα και στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα που και αυτό το καλοκαίρι ήταν ένας σημαντικός πόλος έλξης για τους ξένους επισκέπτες.

Η πλειοψηφία βέβαια των τουριστών που βλέπει κανείς Σεπτέμβρη μήνα στην Πάτρα είναι διερχόμενοι, δεν μένουν ή διανυχτερεύουν στην πόλη, περνάνε για λίγο με προορισμό τους το νέο λιμάνι, επιστρέφοντας πλέον από τις διακοπές τους σε κάποιο μέρος της Νότιας Πελοποννήσου και φεύγοντας για Ιταλία.

Υπάρχουν, ωστόσο, και αυτοί που έρχονται στην Πάτρα από τα ξενοδοχεία της γύρω περιοχής, μέσω του προγράμματος culture and shopping που υλοποιήθηκε για ακόμα μία χρονιά. 

Σύμφωνα πάντως με επαγγελματίες και παράγοντες της αγοράς που έχουν άποψη για την κίνηση στην Πάτρα, το φετινό καλοκαίρι οι διερχόμενοι τουρίστες ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Όμως έμειναν για λίγο αφού η πόλη δεν μπόρεσε για ακόμα μία φορά να τους κρατήσει.