Η ωριμότητα, οι απορρίψεις, οι καταθλίψεις, τα πρότυπα ομορφιάς, το γυμνό και ο λόγος που κρατάει κρυφή την ιδιωτική της ζωή ήταν μερικά από τα θέματα για τα οποία μίλησε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη.

«Η απώλεια του πατέρα μου πριν από τέσσερα χρόνια έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ωριμότητα μου. Τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσε ο πατέρας μου όταν έλεγε “όταν μεγαλώσεις, θα καταλάβεις”, κατάλαβα αλλά τώρα είναι λίγο αργά», είπε αρχικά η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Για την υποκριτική, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ σχολίασε: «Σπούδασα θεολογία, αλλά δεν γινόμαστε αυτό που σπουδάζουμε, αποφάσισα πολύ νωρίς ότι θα γινώ ηθοποιός. Στην αρχή τις απορρίψεις τις παίρνεις προσωπικά, όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχουν προσωπικά μαζί σου, απλώς δεν τους κάνεις.Όταν σε μια περίοδο οι απορρίψεις είναι πολλές κι εσύ πρέπει να ζήσεις, αρχίζεις και φτιάχνεις γερό στομάχι, γιατί στο κακό οχυρώνεσαι. Θα περάσεις την πρώτη κατάθλιψη, θα περάσεις τη δεύτερη, στην τρίτη κατάθλιψη θα πεις “παιδιά δεν θα σας το χαρίσω τώρα”.Εννοείται πως πέρασα κατάθλιψη, δεν με βλέπατε κάθε χρόνο στην τηλεόραση ή στο θέατρο. Πέφτουμε στην ανάγκη του αψεγάδιαστου, του αρυτίδιαστου, όμως το ψεγάδι, η ρυτίδα είναι που σου δίνει τη γοητεία και τη μοναδικότητα σου. Όταν τσιτωνόμαστε όλοι, στο τέλος ψιλομοιάζουμε και ”αδειάζει” το βλέμμα».

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ είπε στη συνέχεια: «Το Love sorry θα το ξαναέκανα με αυτά που ξέρω τώρα ως ηθοποιός. Το εξώφυλλο στο περιοδικό Playboy δεν θα το έκανα πλέον, γιατί το είδος και το κόνσεπτ είναι πολύ διαφορετικής λογικής από αυτό που είμαι πια.Η Μάρα Δεσύπρη είχε κάνει πολύ ωραίες λήψεις, πιο αιχμηρές, αλλά δεν εγκρίθηκαν από το εξωτερικό γιατί ήθελαν πολύ συγκεκριμένο μοντέλο, το “κουνελάκι”. Το σώμα δεν είναι ωραίο μόνο όταν είναι “ροδακινάκι”, αλλά και όταν είναι “γιαρμάς” ή “δαμασκηνό” ή “αποξηραμένο δαμασκηνό”. Το γυμνό σώμα είναι ωραίο ακόμα κι όταν είσαι 65 ή 85 ετών, δεν χρειάζεται να είσαι 25 ή 35 για να κάνεις Playboy».

Σχετικά με την προσωπική της ζωή, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ σημείωσε: «Tα προσωπικά μου είναι η μόνη μου ιδιωτική στιγμή, τα προσωπικά χαλάνε όταν τα μαθαίνει κόσμος. Έχω σηκωθεί βράδυ και έχω κατεβάσει φωτογραφία με σύντροφό μου από το facebook. Σηκώθηκα μες τη νύχτα. Όταν μέσα σε μια σχέση μπαίνουν τα μίντια, δεν πάει καλά, με εμένα πάντως δεν πήγε καλά».