Η Γερμανία ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το μεγαλύτερο πιλοτικό project ο τετραήμερης εργασίας – λιγότερες ώρες εργασίας εβδομαδιαίως με τον ίδιο μισθό – που δοκιμάστηκε ποτέ στη χώρα, βάσει σχεδίου που πρότειναν η γερμανική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Intraprenör και η ΜΚΟ 4 Day Week Global.

Από την Πέμπτη 21 Σεπεμβρίου ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας, που θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του ερχόμενου έτους και θα είναι ανάλογο με εκείνο που διενεργήθηκε το 2022 στη Βρετανία, όπου 61 εταιρείες μείωσαν σε τέσσερις τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας διατηρώντας, ωστόσο, σταθερά τα επίπεδα της παραγωγικότητάς τους και τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Πώς θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα της τετραήμερης εργασίας στη Γερμανία
Οι εταιρείες που θα μετάσχουν στο πιλοτικό πρότζεκτ στη Γερμανία θα πραγματοποιήσουν μια φάση προγραμματισμού και ενσωμάτωσης δύο μήνες πριν από την έναρξη της δοκιμής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τους παρασχεθεί καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης των εργασιών και των μεθόδων επικοινωνίας για τη διευκόλυνση της τετραήμερης εργασίας, που πέρα από τους εργαζομένους και τις εταιρείες, ωφελεί και το περιβάλλον σύμφωνα με δημοσίευμα της DW τον περασμένο Ιούνιο.

Στη δεύτερη φάση, οι εταιρείες θα υιοθετήσουν την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας. Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης περιόδου, οι εργαζόμενοι στις εταιρείες θα απαντούν τακτικά σε ερωτηματολόγια σχετικά με το πώς οι μειωμένες ώρες επηρεάζουν την παραγωγικότητα και την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Τα αποτελέσματα αυτών των ερωτηματολογίων θα αναλυθούν από μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Münster.

Τι έδειξε το πείραμα της τετραήμερης εργασίας στη Βρετανία
Από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, 2.900 εργαζόμενοι στη Βρετανία συμμετείχαν στο μεγαλύτερη στον κόσμο μέχρι σήμερα πείραμα τετραήμερος εργασίας.

Όπως και στο επικείμενο γερμανικό πιλοτικό πρότζεκτ, οι μειωμένες ώρες απασχόλησης εβδομαδιαίως υιοθετήθηκαν από εταιρείες διαφορετικών κλάδων και διαφορετικών μεγεθών. Το πείραμα χαρακτηρίστηκε «ηχηρή επιτυχία», με 56 από τις 61 συμμετέχουσες εταιρείες να αποφασίζουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το μοντέλο της τετραήμερης εργασίας μετά το πέρας της πιλοτικής περιόδου και 18 εξ’ αυτών να δηλώνουν ότι η νέα πολιτική ήταν μια μόνιμη αλλαγή.

Το πείραμα έδειξε ότι το 39% των εργαζομένων ήταν λιγότερο αγχωμένοι και το 71% είχε μειωμένα επίπεδα επαγγελματικής εξουθένωσης, αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είναι πολύ ωφέλιμο για τις γερμανικές εταιρείες, δεδομένου ότι η χώρα έχει πρόσφατα δει μια απότομη αύξηση του αριθμού των Γερμανών εργαζομένων σε αναρρωτική άδεια λόγω στρες.

Μολονότι το πιλοτικό πρότζεκτ των Intrapenör και 4 Day Week Global θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, υπάρχουν ήδη μια σειρά από άλλα τέτοια προγράμματα στα σκαριά, που εξετάζουν πώς μια τετραήμερη εργασία θα μπορούσε να ωφελήσει τον πληθυσμό. Στο Βερολίνο, η υπουργός Εργασίας του κρατιδίου, Τσανσέλ Κιζίλτεπε, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας για το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης στη γερμανική πρωτεύουσα. Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο συνδικάτο εργατών μετάλλου στην Ευρώπη, IG Metall, βρίσκεται επί του παρόντος σε διαπραγματεύσεις για την καθιέρωση τετραήμερης εργασίας με πλήρη μισθό για όλους τους εργάτες μετάλλου στη Γερμανία.