Καλεσμένος στην εκπομπή ΠΟΠ Μαγειρική βρέθηκε ο Μέμος Μπεγνής. Ο γνωστός ηθοποιός μαγείρεψε παρέα με τον Ανδρέα Λαγό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό του ξεκίνημα αλλά και στην αυτοάνοση ασθένεια που αντιμετώπισε μέσω της σωστής διατροφής.

«Ξεκίνησα την τηλεόραση το 1999, όταν το Star έβγαλε για πρώτη φορά ελληνικό πρόγραμμα, έκανα ένα guest σε μία σειρά της Ρένας Ρίγγα, που λεγόταν Άρωμα Γυναίκας, με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους. Μετά μπήκα στους Θεοσεβούμενους, που έκανε ο Πάνος Αμαραντίδης, που είναι οικογενειακός φίλος μέχρι και σήμερα», περιέγραψε ο Μέμος Μπεγνής.

Στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την απόφασή του να γίνει vegan αλλά και τη βοήθεια που του προσέφερε η ισορροπημένη διατροφή στο πρόβλημα που εμφάνισε με τον θυρεοειδή του.

«Άρχισα να μαγειρεύω, γιατί είχα ένα πρόβλημα στον θυροειδή μου. Οπότε είχα πάρει κιλά. Άρχισα μία θεραπεία με κορτιζόνη, τα κλασικά. Ήταν Χασιμότο, ήταν αυτοάνοσο», αφηγείται ο Μέμος Μπεγνής.

«Άλλαξα τη διατροφή μου. Έκοψα τα κρέατα, έκοψα τα λίπη, τα τηγανιτά. Μετά από 2-3 χρόνια που έκανα εξετάσεις, το Χασιμότο είχε εξαφανιστεί. Μου λέει ο γιατρός μου: δεν εξαφανίζονται συνήθως τα αυτοάνοσα αλλά μπορεί να συμβεί.

Έκτοτε ο θυρεοειδής μου δουλεύει ρολόι, οι εξετάσεις μου είναι απίστευτες. Πιστεύω ότι λειτούργησε θεραπευτικά», ανέφερε αμέσως μετά ο ηθοποιός.

«Πήγα στον βιγκανισμό. Μπορεί να με δείρουν οι vegan αλλά πολλές φορές θα κάνω μία ατασθαλία τρώγοντας μία πίτσα ή ένα παστέλι που έχει μέλι», παραδέχεται σε άλλο σημείο ο Μέμος Μπεγνής.