Το μουρουνέλαιο προέρχεται από το συκώτι λιπαρών ψαριών με αυξημένη διατροφική αξία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη D ( D3) και σε ω-3 λιπαρά.

Τα ω-3 λιπαρά οξέαπεριέχουν δύο οξέα που είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία: το DHA (εικοσιδυεξανοϊκό οξύ) και το EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ). Αυτά τα δύο οξέα έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά υγιεινά για τον οργανισμό.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά , που βρίσκονται στο μουρουνέλαιο, υποστηρίζουν όχι μόνο τη γονιμότητα αλλά και τον σωστό σχηματισμό του νευρικού συστήματος, του εγκεφάλου, των ματιών και της καρδιάς του μωρού.

Τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν τη γονιμότητα καθώς:

  • Συμβάλουν στη ρύθμιση των ορμονών.
  • Βοηθούν στην παραγωγή βλέννας του τραχήλου της μήτρας.
  • Συμβάλουν στην τακτική ωορρηξία.
  • Μειώνουν της πιθανότητες εκδήλωσης φλεγμονών (ενδομητρίωση, ινομυώματα της μήτρας, κύστεις ωοθηκών).
  • Μειώνουν τις επώδυνες περιόδους.
  • Αυξάνουν τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα.
  • Βοηθούν στην παραγωγή υγιούς σπέρματος.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε μουρουνέλαιο το οποίο είναι υψηλής ποιότητας και τηρεί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές της Ε.Ε.

Προετοιμασία για την εγκυμοσύνη

Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος εντάξτε στη διατροφή σας τροφές που είναι άφθονες σε λιπαρά οξέα. Η κατανάλωση ψαριών όπως και συμπληρωμάτων ιχθυελαίου συμβάλουν στην καλή υγεία του οργανισμού σας. Η καθημερινή λήψη μουρουνέλαιου βοηθά να λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες ωμέγα-3 και να δημιουργήσετε τα αποθέματα που θα χρειαστείτε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Pediatrics έδειξε ότι οι γυναίκες που έπαιρναν μουρουνέλαιο κάθε μέρα στην εγκυμοσύνη και 3 μήνες μετά τον τοκετό ενώ θήλαζαν, είχαν πιο έξυπνα παιδιά σε σχέση με τις μητέρες που δεν έπαιρναν μουρουνέλαιο.

Επίσης, η ύπαρξη επαρκούς επιπέδου DHA και EPA στον οργανισμό φαίνεται ότι βοηθά στην πρόληψη της αποβολής και του πρόωρου τοκετού.