Σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα έγινε δουλειά σημαντική έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν από το άνοιγμα των σχολείων.

Δουλειά από την αυτεπιστασία του Δήμου που στον τομέα των σχολείων έχει κάνει φοβερά πράγματα, όσο και από τους εκπαιδευτικούς που απέδειξαν για ακόμα μία χρονιά ότι στηρίζουν το δημόσιο σχολείο από κάθε πλευρά, πέρα από τον εκπαιδευτικό τομέα.

Ένα από τα σχολεία αυτά ήταν και αυτό τον Καμινίων, με τον πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων-νηπιαγωγών Πάτρας, Νίκο Θεοδωρόπουλο, να αναφέρει τα εξής: «Η μούχλα και η ανθυγιεινή κακοσμία σε από τις προκάτ αίθουσες αποτελούν παρελθόν. Τα σάπια νοβοπάν αντικαταστάθηκαν με τσιμέντο και πλακάκια δίνοντας οριστική λύση και οι αίθουσες πλέον είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές μας.

Τεράστια δέντρα που είχαν να κοπούν χρόνια κλαδεύτηκαν και έπεται συνέχεια. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον υπεύθυνο αυτεπιστασίας του Δήμου Πατρέων κο Νίκο Αθανασόπουλο. Πραγματικά αν δεν ήταν αυτός δε θα γινόταν τίποτα.

Επίσης ένα τεράστιο μπράβο στους συναδέλφους που έβαλαν τεράστια εθελοντική πλάτη εκτός εργασιακού ωραρίου προκειμένου να τελειώσουν οι εργασίες στο αγαπημένο τους σχολείο.

Είναι οι εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας που αγαπούν και στηρίζουν το Δημόσιο Σχολείο σαν το σπίτι τους. Οι εκπαιδευτικοί που δεν επαφίονται μόνο στο διδακτικό τους αντικείμενο, αλλά συνολικά σε αυτό που λέμε Σχολείο – Εκπαίδευση – Διαπαιδαγώγηση».