«Φώτισε» η Τρίγωνη Πλατεία τις τελευταίες μέρες καθώς η επίστρωση των λευκών μαρμάρινων πλακών αποκάλυψε ο ύφος που θα έχει η νέα της μορφή. Το πιο σημαντικό είναι ίσως ότι οι εργασίες προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς και η αναπλασμένη πλατεία θα είναι στη διάθεση των πολιτών σε λίγο καιρό.

Η πλατεία Βάλφουρ, όπως ονομάζεται, αποτελεί για πάρα πολλά χρόνια «στέκι» για το εμπορικό κέντρο της πόλης και αφετηρία για ψώνια, για αστικές συγκοινωνίες και ταξί και τόπο συνάντησης στα παγκάκια της.

Η μελέτη του έργου ανάπλασής της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαπλάτυνσή της και κατά συνέπεια και την αλλαγή του σχήματός της, αφού θα γίνει πλακόστρωση και στην οδό Βάλφουρ που θα θεωρείται ωφέλιμος χώρος της πλατείας, άρα θα απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων.

«Το έργο προχωράει με το δίκτυο αποχέτευσης στη Βάλφουρ και το αμέσως χρονικό διάστημα προγραμματίζουμε να παρέμβουμε στην οδό Ασημάκη Φωτήλα» είπε στo Protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως υπάρχει συνεργασία του ίδιου και της Τεχνικής Υπηρεσίας με τον εργολάβο, ώστε να γίνουν οι εν λόγω εργασίες στην οδό, με τη λιγότερη δυνατή όχληση.

Πηγή: protionline.gr