Συστατικά

100 γρ. φακές
1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα στα 2
3 πιπεριές πράσινες κέρατο κομμένες σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες και στραγγισμένες
1 δαφνόφυλλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Γεμίζεις μέχρι τη μέση μια κατσαρόλα, ρίχνεις τις φακές με το δαφνόφυλλο και τις αφήνεις να βράσουν μέχιρ να μαλακώσουν
Τις σουρώνεις και τις αφήνεις στην άκρη
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
Προσθέτεις τα φασολάκια και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
Τα αφήνεις να βράσουν 3-4 λεπτά και ρίχνεις την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη
Τα ανακατεύεις, χαμηλώνεις τη φωτιά, ρίχνεις ένα ποτήρι νερό και τα αφήνεις να βράσουν για 1 περίπου ώρα ελέγχοντας αν χρειάζονται περισσότερο νερό
Αφαιρείς το δαφνόφυλλο και προσθέτεις τις φακές και το ξίδι
Ανακατεύεις και τα αφήνεις να πάρουν 1 βράση
Σερβίρεις και ρίχνεις πιπέρι και βασιλικό.

Πηγή: tlife.gr