Τα γεμάτα από κόσμο τραπεζάκια της Ηφαίστου, στην "Πλάκα" της Πάτρας, τείνουν να αντικατασταθούν από τα γεμάτα από κόσμο σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου (και όχι μόνο εκεί), με δεκάδες νεαρούς να πίνουν το ποτό τους ή την μπύρα τους, στο χέρι, στα όρθια και σε μαγαζιά stand on ή take away.  

H τάση αυτή που έχει ξεκινήσει από τα χρόνια της καραντίνας όταν τα καταστήματα εστίασης ήταν κλειστά, έμεινε και όπως φαίνεται θα έχει και συνέχεια.

Τα μαγαζιά χωρίς τραπεζοκαθίσματα προσφέρουν ποτό σε πλαστικό στο χέρι, οι νεαροί πληρώνουν μία τιμή που είναι αρκετά πιο χαμηλή από ότι είναι στα άλλα μαγαζιά και κάθονται στο πεζοδρόμιο ή σε κάποια από τα σκαλάκια ή και παγκάκια, απολαμβάνοντας την βραδιά τους. 

Το είδαμε στο κάτω μέρος της Γεροκωστοπούλου πάνω από την πλατεία Γεωργίου, συμβαίνει όμως και αλλού. Η νέα τάση που επικρατεί στους νεαρούς και στους φοιτητές της Πάτρας είναι και αυτό μια συνέπεια της υπαίθριας εστίασης που στην Πάτρα, δεν βλέπουμε μόνο στο καρναβάλι, αλλά και σε άλλες χρονικές περιόδους.

Σύμφωνα με ανθρώπους της εστίασης τα μαγαζιά χωρίς τραπεζοκαθίσματα ήδη έχουν αυξηθεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κυρίως στις περιοχές που συχνάζουν φοιτητές και αν δεν υπάρξει κάτι που να σταματήσει αυτό το φαινόμενο η τάση αυτή θα επικρατήσει ακόμα περισσότερο. 

Είναι άλλωστε μαγαζιά που έχουν φθηνό κόστος, μηδέν λειτουργικά έξοδα (δεν χρειάζονται καν υπαλλήλους) και προσφέρουν ποτό σε φθηνές τιμές σε πλαστικό. Είναι ένα ζήτημα που ο ΣΚΕΑΝΑ θα πρέπει να βρει τρόπους για να το αντιμετωπίσει για να προστατεύσει τα μέλη του που επί της ουσίας βιώνουν έναν αθέμιτο ανταγωνισμό στο πετσί τους.