Από τη στιγμή που το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων θα είναι κλειστό τον φετινό χειμώνα, μετά από το έγγραφο που έλαβε από το υπουργείο Πολιτισμού για τις εργασίες που είναι να γίνουν στο νεοκλασικό στολίδι και στα θεμέλια του, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει ξεκινήσει συζητήσεις με άλλα μικρότερα θέατρα της πόλης προκειμένου να φιλοξενήσουν εκεί τις δυο μεγάλες παραγωγές του. 

Την παραγωγή της παιδικής σκηνής και την κεντρική παραγωγή η οποία θα αποφασιστεί μετά από το τέλος των δημοτικών εκλογών με την πρόσληψη του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από τη στιγμή που η θητεία του Λουκά Θάνου έχει ολοκληρωθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις αυτές γίνονται σε καλό κλίμα και υπάρχει ενδιαφέρον από το σύνολο σχεδόν των θεάτρων της Πάτρας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις πάνω στο θέμα και ανακοινώσεις από το ΔΗΠΕΘE Πάτρας. 

Σε ότι έχει να κάνει με τις μικρότερες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ που έχουν προγραμματιστεί τον φετινό χειμώνα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο χώρος των πρώην Σταφιδαποθηκών του Μπάρι, ένας χώρος που έχει τις υποδομές και αποτελεί την καρδιά της Δραματικής Σχολής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου. 

Το μικρό θεατράκι που υπάρχει εκεί έχει χωρητικότητα 100 θεατών οι οποίοι με τις ανάλογες διαμορφώσεις του χώρου μπορούν να φτάσουν τους 150. Σύμφωνα έτσι με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, παρά την σημαντική απουσία του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων από τα δρώμενα της θεατρικής σεζόν, το πρόβλημα θα ξεπεραστεί. 

Άλλωστε και στις μικρότερες παραγωγές το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είχε την τάση τα τελευταία χρόνια να ανοίγεται και με άλλες θεατρικές σκηνές της Πάτρας, κάνοντας τις ανάλογες συνεργασίες.

Σημειώνουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι οντισιόν για τους ηθοποιούς που θα πάρουν μέρος στην παραγωγή της παιδικής σκηνής, σε μια παράσταση που θα σκηνοθετήσει νεαρός ταλαντούχος ηθοποιός που όμως έχει δείξει το στίγμα του και ότι μπορεί να κάνει όμορφα πράγματα και στη σκηνοθεσία.