Με αισιοδοξία και με πολύ διάθεση ξεκίνησε το 8ο Διεθνές Street Art Festival της Πάτρας. 

Η εκδήλωση που έχει χαρίσει τα τελευταία οχτώ χρόνια ζωή και χρώμα στους γκρίζους τοίχους της Πάτρας, με δεκάδες murals (58 συγκεκριμένα) να έχουν φτιαχτεί από μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών, φέτος δεν θα περιοριστεί μόνο σε μια εικαστική κατεύθυνση, χωρίς όμως να αλλοιωθεί ο βασικός της χαρακτήρας που είναι καθαρά καλλιτεχνικός. 

Μέσα από διάφορες δράσεις θα τονωθεί η κουλτούρα της street art, με στόχο να μπορέσει η Πάτρα να αποκτήσει τον δικό της πολιτιστικό χαρακτήρα και την δική της ταυτότητα πάνω σε αυτή την κατεύθυνση της τέχνης.

Έτσι πέρα από τις τοιχογραφίες που θα φτιαχτούν σε διάφορα σημεία της Πάτρας, θα ξεκινήσουν να γίνονται δράσεις και σε άλλες μορφές τέχνης πάνω στην λογική της street art κουλτούρας, όπως θέατρο δρόμου, κουκλοθέατρο, χορός, αλλά και μουσική. 

Το επίκεντρο των δράσεων και του φεστιβάλ θα είναι η πλατεία Όλγας, εκεί όπου ήδη έχει στηθεί μια καντίνα προσφέροντας street food, με παράλληλα δρώμενα που έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθούν στη συνέχεια της όλης διοργάνωσης. 

Κι φέτος θα έρθουν στην Πάτρα σημαντικά ονόματα καλλιτεχνών για να ζωγραφίσουν και να αφήσουν την τέχνη τους πάνω στους τοίχους που έχουν οριστεί ότι θα γίνουν έργα, ενώ μεγάλη είναι για ακόμα μια χρονιά η βοήθεια των εθελοντών που προσφέρουν στην άρτια διοργάνωση.