Με εκδηλώσεις τόσο στην Πάτρα όσο και στο Αγρίνιο αλλά και το Μεσολόγγι, το Πανεπιστήμιο Πατρών θα υποδεχθεί τους πρωτοετείς φοιτητές και θα τους ξεναγήσει στις πόλεις όπου θα περάσουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους ως φοιτητές.

Σύμφωνα με τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν το πρώτο σαββατοκύριακο, μετά την δεύτερη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το μεγάλο πάρτι για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στην Πάτρα θα έχει την υπογραφή των Πυξ Λαξ, οι οποίοι θα παραβρεθούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για μία μοναδική συναυλία. Παράλληλα το Πανεπιστήμιο Πατρών προγραμματίζει μουσικές εκδηλώσεις και με άλλους γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, περιλαμβάνει ξενάγηση στην Πάτρα με το κόκκινο διώροφο λεωφορείο, ενώ έχουν προγραμματιστεί και δράσεις στις οποίες οι παλιοί φοιτητές θα δείξουν τα στέκια και τα αξιοθέατα της Πάτρας στους νέους.

Φέτος μάλιστα θα υπάρχουν και εκδρομές σε διάφορους χώρους, όπως στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας αλλά και τα παλαιά σφαγεία Πατρών, προκειμένου οι φοιτητές να δουν από κοντά τις επιχειρήσεις αλλά και τους τόπους πολιτισμού της περιοχής.

Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο ενώ τις εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.