Απίστευτο και όμως αληθινό.

Η πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Αγίας Σοφίας, την οποία σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, είχαν καταλάβει οικογένειες ρομά, μένοντας σε όλα τα διαμερίσματα της, ήταν κατασχεμένη από τράπεζα.

Παρόλα αυτά κανείς δεν την είχε "σφραγίσει". Έτσι οικογένειες ρομά είχαν βρει κατάλυμα στα διαμερίσματα της και έκαναν ότι ήθελαν δημιουργώντας φασαρίες και επεισόδια μεταξύ τους, αλλά και με άλλα άτομα της περιοχής.

Τα επεισόδια ήταν σε καθημερινή βάση και πολλές φορές οι πρωταγωνιστές δεν έμεναν στα λόγια και στις απειλές, με αποτέλεσμα να σκορπίζουν τον τρόμο και τον φόβο, σε μία γειτονιά, αυτή του Κουρτεσίου που κάποτε ήταν φιλήσυχη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πέρα από τα επεισόδια που γίνονταν, τις φωνές και τις απειλές που εκτοξεύονταν μεταξύ τους («θα σε φάω με την καραμπίνα κτλ»), είχαν γίνει και ακόμα πιο σοβαρά περιστατικά, φτάνοντας και σε τραυματισμό ατόμου με αιχμηρό αντικείμενο έξω από μίνι μάρκετ της περιοχής.

Και φυσικά σαν μην έφταναν όλα αυτά από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία πετάγονταν κάθε τόσο πέτρες, σε διερχόμενα οχήματα και οδηγούς. Όλα αυτά από μια πολυκατοικία που κανονικά θα έπρεπε να έχει σφραγιστεί αφού όλες αυτές οι οικογένειες ζούσαν παράνομα στα διαμερίσματα της.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στην αποκάλυψη; Από τα δεκάδες παράπονα και τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής για το τι γινόταν σε αυτή την πολυκατοικία. Πλέον η Αστυνομία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ζητήσει από την τράπεζα που έχει κατασχέσει το ακίνητο να κάνει τα δέοντα και να σφραγίσει τον χώρο.