Ένα καλό και ένα κακό βγαίνει μέσα από την εξέλιξη του κλεισίματος του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων για την ερχόμενη χειμερινή σεζόν, με βάση το έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Πολιτισμού, στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ας ξεκινήσουμε με το κακό. Η ομάδα που έχει προχωρήσει τις μελέτες για την ανακαίνιση και τη συντήρηση του νεοκλασικού αυτού στολιδιού της Πάτρας, ζητάει επί της ουσίας να κάνει και άλλες εκτεταμένες μελέτες στα θεμέλια αυτού του ιστορικού κτιρίου.

Οι μελέτες αυτές σχετίζονται με την στατικότητα του κτιρίου και έρχονται να επιβεβαιώσουν τις φήμες που έχουν ακουστεί για το αν υπάρχει πρόβλημα στον τομέα αυτόν.

Το καλό βέβαια από την άλλη είναι ότι σύμφωνα με τα όσα διαβεβαίωσαν τα στελέχη των μελετητικών γραφείων του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρου Βάη, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η τελική μελέτη για το έργο της ανακαίνισης συντήρησης του νεοκλασικού.

Από εκεί και πέρα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του έτσι ώστε να βγει ο ανάδοχος που θα το αναλάβει. Κάτι που σημαίνει ότι οι εργασίες επισπεύδονται και το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία, γεγονός που θα δώσει νέα πνοή στο νεοκλασικό αυτό "στολίδι" της Πάτρας το οποίο εκπέμπει SOS από κάθε πλευρά. 

Θυμίζουμε ότι το έργο αυτό περιλαμβάνεται στο φάκελο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014-2020, άρα δεν θα προχωρήσει στον χρόνο προθεσμίας του, ενώ την ευθύνη για την εκτέλεση του δεν την έχει ο δήμος, αλλά το υπουργείο Πολιτισμού αφού το κτίριο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο του νεότερου πολιτισμού.