Δεν ήταν λίγοι οι πατρινοί που βλέποντας τα σπασμένα πεζοδρόμια της Ηρώων Πολυτεχνείου, παραξενεύτηκαν με την εικόνα και αναρωτήθηκαν γιατί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες που αφορούν το σπάσιμο των πεζοδρομίων της Ηρώων Πολυτεχνείου έχουν να κάνουν με τον παραλιακό ποδηλατόδρομο, ένα έργο που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και προβληματισμού για τον σχεδιασμό του.

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος θα περνάει από τα πεζοδρόμια της Ηρώων Πολυτεχνείου, μια οδός της Πάτρας που έχει πλατιά πεζοδρόμια στα οποία κάνουν χρήση δεκάδες πατρινοί, είτε για βόλτα και αναψυχή, είτε για τρέξιμο και άθληση.

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος μειώνει τα πεζοδρόμια αυτά και ταυτόχρονα στενεύει και τον δρόμο της Ηρώων Πολυτεχνείου, με αρκετούς οδηγούς να ανησυχούν και να εκτιμούν ότι θα δημιουργηθεί μια κατάσταση ανάλογη με αυτή της Όθωνος Αμαλίας.

Από την πλευρά της, όμως, η δημοτική αρχή είναι καθησυχαστική και κύκλοι της αναφέρουν ότι δεν θα δημιουργηθεί κανένα θέμα ούτε στους πεζούς, ούτε στα μαγαζιά που λειτουργούν εκεί, αλλά ούτε και στο κυκλοφοριακό. 

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος έχοντας αφετηρία την Κανελλοπούλου θα περνάει μπροστά από τον Ιστιοπλοϊκό, θα βγαίνει στην Μαρίνα και στην Ηρώων Πολυτεχνείου και από εκεί στον επιβατικό σταθμό για να μπαίνει στη συνέχεια στον κεντρικό αστικό ιστό, πιάνοντας την Όθωνος Αμαλιας.

Στην οποία ήδη, σύμφωνα με οδηγούς, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Ένα έργο κακό σχεδιασμένο εξ’ αρχής συνεχίζει απτόητο την ολοκλήρωση του…