Την 14η Σεπτεμβρίου 2023, ο τ. αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Παντελής Κυπριανός από κοινού με τον Αν. Καθηγητή Νεκτάριο Στελλάκη επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Singidunum στο Βελιγράδι.

Τους εκλεκτούς επισκέπτες υποδέχθηκε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Singidunum Καθηγήτρια Goranka Knežević με τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο-Νεκτάριο Λόη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με το εκπαιδευτικό πλαίσιο των Βαλκανίων και την ολοένα συνεχιζόμενη αναδιαμόρφωσή του και τη δυνατότητα ενίσχυσης της αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων με ανταλλαγή Διδακτικού Προσωπικού και Φοιτητών στο πλαίσιο Erasmus+. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και με μέλη του διδακτικού προσωπικού την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο των Σλάβων και ιδιαίτερα των Σέρβων. Η συνεργασία αναμένεται να συνεχιστεί με
ενθαρρυντικά αποτελέσματα προς όφελος των φοιτητών των δύο Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στην συνέχεια τους επισκέπτες ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις διδασκαλίας θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων. Το Πανεπιστήμιο Singidunum είναι το μεγαλύτερο μη κρατικό πανεπιστήμιο της Σερβίας και εν γένει των Βαλκανίων, τόσο σε επίπεδο φοιτητών αφού αριθμεί περί τους 12.000 και περισσότερα από 300 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, αλλά και σε έκταση, αφού οι εγκαταστάσεις του καταλαμβάνουν χώρο 36.000 τ.μ. με 20 αμφιθέατρα, περισσότερες από 50 αίθουσες διαλέξεων και 15 αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών.