Η φωτογραφική ομάδα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά σεμινάρια φωτογραφίας, τα οποία απευθύνονται τόσο σε όσους βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα στην φωτογραφία όσο και σε όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με την φωτογραφία και θέλουν να βελτιώσουν τα εκφραστικά μέσα και την τεχνική τους, όπως, επίσης, να συστηματοποιήσουν τις γνώσεις τους. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
Α) Θεωρητικά μαθήματα, τα οποία θα καλύψουν όλα τα ζητήματα της φωτογραφικής τεχνικής (λειτουργία φωτογραφικών μηχανών, φακοί, αξεσουάρ, προγράμματα ψηφιακής επεξεργασίας, μέθοδοι εκτύπωσης και παρουσίασης των φωτογραφιών). Προβολή εκπαιδευτικών βίντεο, ντοκιμαντέρ και ταινιών σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας.

Β) Φωτογραφικές ασκήσεις και projects. Με την συζήτηση και την κριτική των αποτελεσμάτων οι συμμετέχοντες θα λύνουν βιωματικά τις απορίες τους για τα ζητήματα της φωτογραφικής σύνθεσης, των ρυθμίσεων της μηχανής, της λήψης των φωτογραφιών κλπ.

Γ) Παρουσίαση και ανάλυση του έργου σημαντικών φωτογράφων, προκειμένου να προσεγγίσουμε και να γνωρίσουμε την ιστορία, την εξέλιξη και την αισθητική της φωτογραφίας.

Δ) Φωτογραφικές βόλτες και εκδρομές σε ενδιαφέροντα σημεία εντός και εκτός Πατρών. Ταυτόχρονα λειτουργεί και κλειστή ομάδα των μελών στο facebook για συνεχή επικοινωνία.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου (Μουρούζη 14-16), κάθε Τετάρτη από 20:00 έως 22:00.

Συνάντηση γνωριμίας νέων και παλαιών μελών την Τετάρτη, 20/9/2023, και ώρα 7:30 μ.μ. «Στο Σπίτι του Ηπειρώτη» Μουρούζη 14-16 / 1ος όροφος. Πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά 7-9 μ.μ. «Στο Σπίτι του Ηπειρώτη», και στο τηλ. 6977446506 (Υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων, κ. Μαντώ Κάτσιου). Συντονιστής φωτογραφικής ομάδας: Βασίλης Λάγιος 6937193999