Athens Science Festival

«Διαμόρφωσε το μέλλον σου» | “Shape your future”

Τρίτη 10 – Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων-1 μεγάλη γιορτή | 3 ημέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας | πειράματα επίδειξης| chemistry shows | διαδραστικά εκθέματα | βιωματικές δράσεις | εργαστήρια για παιδιά |κορυφαίοι-ες ομιλητές-τριες | STEM career sessions | stand-up scienceΗ αναζήτηση επαγγελματικής ταυτότητας αποτελεί ένα μονοπάτι αβεβαιότητας καιπροβληματισμού, το οποίο οι περισσότεροι/ες νέοι/ες καλούνται να ακολουθήσουν δίχωςεπαρκή ενημέρωση για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρέχει κάθε κλάδος.

Το Athens Science Festival 2023, ως ένα Student Edition ASF, έρχεται να εμπνεύσειμαθητές/τριες και φοιτητές/τριες, ώστε να κάνουν με σιγουριά το επόμενο βήμα και να«Διαμορφώσουν το μέλλον τους»!Από 10 έως 12 Οκτωβρίου, η μεγάλη γιορτή της επιστήμης, επιστρέφει για μια ακόμηχρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και φέρνει τους επισκέπτες σε επαφή με τιςσύγχρονες καινοτομίες και εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και τηςτέχνης. Στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, θα αναδειχθεί οθαυμαστός κόσμος των επαγγελμάτων STEM (Science | Technology | Engineering |Mathematics) καθώς και η πληθώρα επιλογών που προσφέρουν αυτά τα επαγγελματικάμονοπάτια.Οι μαθητές/τριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου κατά τη διάρκεια τωνπρογραμματισμένων σχολικών επισκέψεων θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουνεντυπωσιακά πειράματα επίδειξης και διαδραστικά εκθέματα, να συμμετάσχουν σεβιωματικά εργαστήρια και να παρακολουθήσουν ομιλίες από καταξιωμένουςεπιστήμονες που θα τους/τις συνεπάρουν και θα τους/τις εμπνεύσουν.

Ανάμεσα στουςκορυφαίους ομιλητές του 3ημέρου βρίσκονται:

● Ο Δρ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, διευθυντής του εργαστηρίου ΦαρμακευτικήςΤεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίοςθα μας ξεναγήσει στους “αόρατους” ιούς, έναν θαυμαστό κόσμο που κρύβεταιαπό τα μάτια μας, με σκοπό να εμπνεύσει μαθητές/τριες που έχουν πάθος για τηφαρμακευτική, τη βιολογία και τη χημεία.

● Ο Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης, αναπληρωτής καθηγητής Ορυκτολογίας-Πετρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα μεταφέρει στουςμαθητές/τριες τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις το όνειρο σου
πραγματικότητα – όποιο και να είναι αυτό, ακόμα και το να συλλέξεις μετεωρίτεςμε τη NASA!

● Ο Δρ. Michael Londesborough, ερευνητής του Ινστιτούτου Ανόργανης Χημείαςτης Τσέχικης Ακαδημίας Επιστημών (CAS), που θα φέρει σε επαφήμαθητές/τριες με τον φαντασμαγορικό κόσμο της χημείας, αποδεικνύοντας πωςτο επάγγελμα ενός επιστήμονα χημικού δεν περιορίζεται μέσα σε έναεργαστήριο. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τσεχικό ΚέντροΑθήνας.Οι φοιτητές/τριες, στα ειδικά σχεδιασμένα για εκείνους/ες STEM Career Sessions, θαλάβουν μέρος σε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια που θα τουςπροσφέρουν όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» για να εκκινήσουν μια STEM καριέρα.

Πιο συγκεκριμένα, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πώς μπορείς να φτιάξεις έναεπιτυχημένο δημόσιο επαγγελματικό προφίλ, πώς μπορείς να δημιουργήσεις έναpersonal brand που θα αναδεικνύει την προσωπικότητα και την αξία σου, αλλά και πώςνα αναπτύξεις soft skills όπως η επικοινωνία και η διαπραγμάτευση για να εκτοξεύσειςτην καριέρα σου!Αν είστε κι εσείς έτοιμοι να «Διαμορφώσετε το μέλλον σας», ελάτε στο ASF 2023Student Edition!

Το Athens Science Festival 2023 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό«Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo », το British Council και την Τεχνόπολη ΔήμουΑθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων καιεκπαιδευτικών οργανισμών.Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα science νέα!

*Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα science news, ακολουθήστε τις σελίδες του ASF σεFacebook & Instagram και κάντε subscribe στο κανάλι του φεστιβάλ στο Youtube.#asf#ASF2023#AthensScienceFestival#ShapeYourFuture

Η προπώληση ξεκίνησε! Κλείσε τώρα το εισιτήριό σου!

Πληροφορίες:Τρίτη 10 έως Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 7€ Μειωμένο εισιτήριο: 5€ (Α.Μ.Ε.Α-Άνεργοι-Φοιτητές) με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού στα ταμεία τις ημέρες διεξαγωγής.Προπώληση εισιτηρίων στο more.com και το δίκτυο των μεταπωλητών του

Περισσότερες πληροφορίες: athens-science-festival.gr