Στα "μαύρα" της τα χάλια είναι η πλατεία Πίνδου με τους περίοικους και τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή να διαμαρτύρονται, τόσο στην αστυνομία, όσο και στον δήμο.

Η Πίνδου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες, έχει γίνει πλέον στέκι ναρκομανών και αστέγων. Στην πλατεία αυτή συχνάζουν άτομα που είναι εμφανές ότι είναι χρήστες σκληρών ναρκωτικών ουσιών, καθώς τις περισσότερες φορές βρίσκονται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση να κοιμούνται πάνω στα παγκάκια ή ακόμα και στο έδαφος.

Κάποιοι από αυτούς μη έχοντας προφανώς που άλλου να πάνε περνούν τις νύχτες τους στην πλατεία, με τους περαστικούς που περνάνε από εκεί να βλέπουν στρώματα, σεντόνια και μαξιλάρια τα πρωινά.

Πέρα όμως από αυτό, πέριξ της πλατείας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής επικρατεί έντονη δυσοσμία. Οι άνθρωποι αυτοί ουρούν και αφοδεύουν όπου βρουν, με αποτέλεσμα ο χώρος της πλατείας να είναι άβατο για τους πολίτες και να μην πλησιάζεται.

Όπως λένε οι περίοικοι η κατάσταση αυτή είναι σε καθημερινή βάση, στην πλατεία συχνάζουν τουλάχιστον 15 με 20 άτομα που κάνουν deals παράνομων ουσιών και ενίοτε χρήση σε δημόσια θέα.

Από την θεραπεία στην χρήση

Οι περισσότεροι από αυτούς, σύμφωνα με τους περίοικους της πλατείας, προέρχονται από τον ΟΚΑΝΑ που έχει ανοίξει λίγο πιο κάτω στην οδό της Μπουμπουλίνας, ψάχνοντας για χρήση μετά από την θεραπεία τους.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι έχουν αναφέρει το όλο θέμα στην αστυνομία χωρίς όμως να γίνει κάτι.

Κι όλα αυτά σε μια πλατεία που βρίσκεται στην είσοδο του κέντρου της Πάτρας, με ξενοδοχεία να λειτουργούν κοντά σε αυτή και με εικόνες που σίγουρα δεν αφήνουν καλές εντυπώσεις στον επισκέπτη για την πόλη.