Η αύξηση των τροφίμων και οι ανατιμήσεις είχαν φτάσει στο «κόκκινο» πριν από τις καταστροφές της Θεσσαλίας.

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει μετά από αυτές εξαιτίας των ελλείψεων που θα υπάρξουν σε αγροτικά και κτηνοτροφικά είδη αφού ο κάμπος τροφοδοτεί όλη την εγχώρια αγορά.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή πρόκειται για ένα τρόπο για να «εργαλειοποιηθεί» η ακρίβεια που συναντάει ο καταναλωτής όχι μόνο στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά πλέον και στις λαϊκές αγορές;

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι πλημμύρες τουλάχιστον για την περιοχή μας είναι κυρίως ένα εργαλείο που ήδη έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται για την καθιέρωση, αλλά και την αύξηση της ακρίβειας.

Η ακρίβεια που λόγω του πληθωρισμού των τροφίμων έχει ξεκινήσει ένα ράλι που δεν έχει τέλος εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, θα συνεχιστεί με φόντο τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, παρόλο που ειδικότερα στην Αχαΐα ένα μικρό μέρος των ειδών προέρχεται από την περιοχή.

Άλλωστε, τα περισσότερα από τα είδη είναι εισαγόμενα, παρά από την εγχώρια αγροτική παραγωγή. Όπως και να έχει οι πλημμύρες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επηρεάσουν το λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Μόνο και μόνο από την κατάργηση του market pass. Κάτι που θα φέρει σε ακόμα πιο δυσχερή θέση τα νοικοκυριά που πλέον δεν έχουν καμία προστασία απέναντι στην ακρίβεια και στις ανατιμήσεις.