Και εκεί που δεν το περιμέναμε έσκασε η «βόμβα».

Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε έως τώρα, το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων βρισκόταν σε κατάσταση επισκευών, οι οποίες μπορεί να είναι χρονοβόρες ομως δεν θα εμπόδιζαν τη λειτουργία του θεάτρου, καθώς θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται παράλληλα παραστάσεις.

Όλα αυτά μέχρι χθες, καθώς το ΔΗΠΕΘΕ ενημερώθηκε από το υπουργείο πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Και αυτό καθώς οι εργασίες πλέον γίνονται στα θεμέλια του θεάτρου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για όσους βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Σημειώνεται πως ήδη είχε ετοιμαστεί πρόγραμμα παραστάσεων που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στο θέατρο, το οποίο και πρέπει αναγκαστικά να ματαιωθεί καθώς όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μικρά παιδιά.

Και μπορεί να εξασφαλίστηκε η ασφάλεια των θεατών, όμως αυτόματα η Πάτρα βρίσκεται χωρίς δημοτική θεατρική σκηνή για τον χειμώνα, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Και τι σημαίνει; Πώς ουσιαστικά το ΔΗΠΕΘΕ δεν έχει πλέον σκηνή και πως αν θέλει να συνεχίσει τη λειτουργία του θα πρέπει να αναζητήσει κάποια άλλο αντίστοιχο χώρο στην Πάτρα για να φιλοξενήσει το πρόγραμμά του.

Επιπρόσθετα, αυτή τη στιγμή το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας δεν έχει καλλιτεχνικό διευθυντή καθώς η σύμβαση του Λουκά Θάνου τελείωσε και απόφαση του Θεάτρου είναι η προκήρυξη για τον διάδοχο της θέσης να γίνει μετά τις εκλογές. Και το ερώτημα είναι: σε ποια σκηνή και πώς θα καταρτιστεί το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή;

Πελοπόννησος.