Στην ταυτοποίηση των έξι ανδρών που δολοφονήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (11/9) στην Λούτσα προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα. Εμπλέκονται σε σοβαρά αδικήματα στις χώρες αυτές.

Η ταυτοποίηση τους έγινε κατόπιν άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Αστυνομία εντόπισε ένα σπίτι, στην Αρτέμιδα, όπου διέμεναν τα θύματα τις τελευταίες μέρες. Στο χώρο πραγματοποιήθηκε τη δευτέρα (11.09.2023) έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού και τα ευρήματα έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Την Τρίτη (12.09.2023) εντοπίστηκε και δεύτερος χώρος διαμονής των θυμάτων, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος και ερευνάται.

Τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων ελέγχονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της ΕΛΑΣ, τα στελέχη του οποίου κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια και έχουν καταφέρει να εξαγάγουν χρήσιμα και κρίσιμα για την πορεία των ερευνών δεδομένα.

Παράλληλα το αμάξι που βρέθηκαν τα θύματα, προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα

Οι δράστες, κατά τις ίδιες πηγές, φαίνεται πως χρησιμοποίησαν 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού.

Milliyet: Αυτοί είναι οι έξι που δολοφονήθηκαν στη Λούτσα

Η εφημερίδα Milliyet δημοσιεύει σήμερα μια φωτογραφία στην οποία υποστηρίζει ότι τα πρόσωπα που απεικονίζονται είναι οι έξι που έπεσαν νεκροί στη δολοφονική ενέδρα. Κατά το δημοσίευμα πρόκειται για τους Doruk Ersu Büyüktunç, Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Bars Çagan και Burak Tahmaz.


Σύμφωνα με τη Milliyet, μετά τη δολοφονία έγινε ανάρτηση σε λογαριασμό στο TikTok με την ονομασία «Red Kit gang» που αναφέρει «πήραμε την εκδίκησή μας, ανεβάζοντας βίντεο και φωτογραφίες.

Ετσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου - Τα sms στα τουρκικά

Άνθρωπος της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν φέρεται να ειδοποίησε με sms στα τουρκικά τους 6 συμπατριώτες του για την ύπαρξη εκτελεστών στην Ελλάδα, οι οποίοι τους ψάχνουν για να τους «καθαρίσουν» και μάλιστα ήδη φέρεται να είχαν εντοπίσει το κρησφύγετο τους στη Λούτσα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι έμπειροι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από μια πρώτη έρευνα που έκαναν στα κινητά των θυμάτων στο μακελειό της Λούτσας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr οι αστυνομικοί εντόπισαν το ίδιο μήνυμα στην τουρκική γλώσσα, σε τρία από τα έξι κινητά τηλέφωνα των θυμάτων -πρόκειται για κοινό μήνυμα, 10 - 15 λεπτά πριν την άγρια δολοφονία τους. Ο δε άνθρωπος που στέλνει το μήνυμα τους προειδοποίησε πως ήδη τους έχουν εντοπίσει οι αντίπαλοί τους και θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους ώστε να μην τους σκοτώσουν.

Το συγκεκριμένο μήνυμα εξηγεί ουσιαστικά τον λόγο για τον οποίο οι έξι Τούρκοι με τα γαλλικά ταξιδιωτικά έγγραφα, φεύγουν από τη μονοκατοικία της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη Λούτσα, την οποία είχαν νοικιάσει μέσω πλατφόρμας χρονομίσθωσης λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου.

Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο είχαν βάλει τα λίγα πράγματα τους, ουσιαστικά είδη ρουχισμού, σε έναν σάκο, οποίος βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, δείχνει, αν μη τι άλλο, τον βιαστικό τρόπο με τον οποίο εγκαταλείπουν το κρησφύγετο τους.

Ωστόσο φαίνεται πως κάποιο άλλο μέλος της ίδιας τους της συμμορίας τους είχε προδώσει, με αποτέλεσμα μόλις ενάμιση χιλιόμετρο μακριά από το κρησφύγετο τους να πέσουν στην παγίδα θανάτου που τους είχαν στήσει οι κατ’ εκτίμηση τρεις επαγγελματίες εκτελεστές τους στην οδό Αρίωνος.

Οι δολοφονίες σε Γκρενόμπλ και Μαυροβούνιο

Οι έξι εκτελεστές της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν και θύματα του μακελειού φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο σημαντικές δολοφονίες, συμβόλαια θανάτου στην ουσία, ανθρώπων της αντίπαλης συμμορίας σε Γαλλία και Μαυροβούνιο.

Ωστόσο φαίνεται πως η δολοφονία Τούρκου υπηκόου στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας ήταν πιο σημαντική καθώς και ο άνθρωπος τον οποίο «καθάρισαν» φαίνεται πως ήταν ψηλά στην ιεραρχία τις αντίπαλης συμμορίας καθώς είχε υπό τον έλεγχο του ένα δαιδαλώδες δίκτυο διακίνησης ηρωίνης στην Ευρώπη.

Είχε προηγηθεί η δολοφονία ενός άλλου Τούρκου, με γαλλικά ταξιδιωτικά έγγραφα στο Μαυροβούνιο, οποίος έπαιζε επίσης σημαντικό ρόλο στην αντίπαλη συμμορία του Μπογιούν.

Η δολοφονία ωστόσο στην Γκρενόμπλ φαίνεται πως έγειρε την πλάστιγγα σε βάρος των έξι εκτελεστών, με αποτέλεσμα να υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου και για τους έξι πληρωμένους εκτελεστές και το οποίο εν τέλει ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας επαγγελματίες του είδους.


Barış Boyun Liderliğindeki “DALTONLAR” çetesine Operasyon Düzenlendi. Ele Geçirilenler…

Πηγή real.gr