Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων και το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς - Τερψιθέας δημοσίευσε βίντεο από την περιφερειακή καρναβαλική παρέλαση Αγυιάς, με τίτλο "ξεπΑΓΥΙΑσαμε", που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 την τελευταία Πέμπτη (23/2/2023) της καρναβαλικής περιόδου.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που καλωσορίζει με κέφι και χαμόγελο τα παιδιά με την αγαπημένη τους γιορτή που προάγει τη χαρά και τη δημιουργία και ταυτόχρονα φέρνει το Καρναβάλι μας σαν βασικό στοιχείο της δραστηριότητας των μαθητών, στέλνοντας μήνυμα χαράς, συνεργασίας και αισιοδοξίας σε όλους τους μαθητές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου με τίτλο «3η Περιφερειακή Καρναβαλική Παρέλαση 2023, “ξεπΑΓΥΙΑσάμε!” / Όσα πέτυχαμε πολιτιστικός σύλλογος – μαθητές - γονείς & κηδεμόνες την χρονιά που πέρασε»:

«Ανάμεσα σε δύσκολες στιγμές, να και μια μέρα χαράς! Η μέρα που τα παιδιά ξανασυναντιούνται στα σχολικά προαύλια και ξεκινούν μια νέα χρονιά γεμάτη γνώση και καινούργιες εμπειρίες. Το εκπαιδευτικό προσωπικό περιμένει έτοιμο και οργανωμένο να αναλάβει καθήκοντα και οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων στις επάλξεις για να συνδράμουν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και στην εξέλιξη του εκπαιδευτικού έργου για τα παιδιά τους.

Αυτή τη μέρα επιλέγουμε να στείλουμε μήνυμα χαράς, συνεργασίας και αισιοδοξίας σε όλους τους μαθητές αλλά και σε εκείνα τα σχολεία της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες και δεν άνοιξαν ακόμη.

Έτσι, ανεβάζουμε ένα βιντεάκι με αποσπάσματα από την 3η περιφερειακή καρναβαλική παρέλαση 2023 που είχε τίτλο, «ξεπΑΓΥΙΑσάμε», στην οποία βασικό ρόλο είχαν οι μαθητές και οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων της περιοχής.

Καλή σχολική χρονιά με χαρούμενους μαθητές, χαρούμενες οικογένειες και νέες ιδέες που θα κάνουν τα σχολεία δεκτικά και ανοικτά στην κοινωνία.

Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά την ΚΕΔΗΠ - Καρναβάλι Πάτρας για την υποστήριξή μέσω της παραχώρησης δύο αρμάτων, χορήγησης σοκολατών, εκτύπωσης μέρους του ενημερωτικού υλικού, καθώς και μέσω της συνεργασίας με μέλη της Κριτικής Επιτροπής.

Καλή σεζόν και καλό καρναβάλι για το 2024!».