Ένας άνδρας στο Τέξας πέθανε μετά από την κατανάλωση ωμών στρειδιών σε εστιατόριο. Οι αρχές δήλωσαν ότι η αιτία του θανάτου αποδίδεται στο Vibrio Vulnificus, ένα θαλάσσιο βακτήριο που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους που καταναλώνουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα οστρακοειδή ή όσους κολυμπούν σε ζεστά νερά και έχουν ανοιχτή πληγή στο σώμα τους.

Αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί – καθώς ετησίως καταγράφονται 150 έως 200 θάνατοι, πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Florida Atlantic ανέφερε πως τα «σαρκοφάγα» βακτήρια Vibrio μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο σε ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με το θαλάσσιο περιβάλλον.

Τα νερά των πλημμυρών από τον τυφώνα Idallia έχουν εξαπλώσει τα βακτήρια σε όλα τα νότια ύδατα, γεγονός που έχει ανησυχήσει τις αρχές.

Ο άτυχος άνδρας ο οποίος ήταν μόλις 30 ετών αλλά και το όνομα του εστιατορίου στο οποίο έφαγε προστατεύεται από τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Ο άνδρας κατανάλωσε το γεύμα την Τρίτη και εισήχθη στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα, ενώ πέθανε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και είχε προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα με το συκώτι του.

Τον Ιούλιο, το βακτήριο στοίχισε τη ζωή σε δύο κατοίκους του Κονέκτικατ, ο ένας επειδή είχε ανοιχτές πληγές και ο άλλος επειδή κατανάλωσε ωμά, μολυσμένα οστρακοειδή εκτός πολιτείας.

Ένας κάτοικος του Λονγκ Άιλαντ από την κομητεία Σάφολκ πέθανε επίσης από επιπλοκές που σχετίζονται με το Vibrio αυτό το καλοκαίρι.

Πώς εκδηλώνεται το βακτήριο Vibrio Vulnificus

Το Vibrio μπορεί να προκαλέσει γρήγορα σηψαιμία, σοκ και μεγάλες φουσκάλες που εξαφανίζουν τους ιστούς του σώματος, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.

Τα συμπτώματα, τα οποία συχνά εμφανίζονται εντός 24 ωρών, περιλαμβάνουν, ναυτία, έμετο, διάρροια, ζάλη, σύγχυση, πυρετό, ρίγη, ερυθρότητα ή εξάνθημα του δέρματος, φουσκάλες γεμάτες υγρό και γρήγορο καρδιακό ρυθμό.