Πραγματικά η εικόνα που συναντάει κανείς σε διάφορα σημεία της Πάτρας έξω από τους κάδους απορριμμάτων είναι ανεκδιήγητη και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο γιατί η αισθητική αυτής της πόλης έχει σοβαρό θέμα.

Το θέμα αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τον δήμαρχο, ούτε με οποιαδήποτε δημοτική αρχή, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουν και οι φορείς τις ευθύνες τους. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι η νοοτροπία που έχουν οι δημότες και κάτοικοι αυτής της πόλης.

Είναι αυτοί που θέλοντας να απαλλαχθούν από ότι είναι τους είναι άχρηστο στο σπιτικό τους το αφήνουν έξω από τους κάδους, χωρίς καν τις περισσότερες φορές να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Ακόμα και όμως όταν τις ειδοποιούν ξέρουν καλά ότι τα συνεργεία θα αργήσουν αρκετό καιρό να μαζέψουν τα άχρηστα τους από τους δρόμους και από τα σημεία που τα αφήνουν. Δεν δείχνουν όμως να ενδιαφέρονται.

Αυτό που τους νοιάζει είναι η δική τους διευκόλυνση, το δικό τους βόλεμα. Και το ακόμη πιο αρνητικό; Αυτή η νοοτροπία υπάρχει σε πολλά ακόμα ζητήματα της καθημερινότητας της Πάτρας, ξεκινώντας από το κυκλοφοριακό, με την παράνομη στάθμευση και τα διπλπαρκαρισμένα.

Το μεγάλο στοίχημα κατά την άποψη μας αυτό θα είναι για την νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές, όποια κι αν είναι αυτή. Να καταφέρει να αλλάξει αυτή την άρρωστη νοοτροπία από την ατμόσφαιρα αυτής της πόλης.

Γιατί η απερχόμενη δεν το κατάφερε -βέβαια για να το καταφέρει πρέπει να το προσπαθήσει κιόλας- και αυτό φαίνεται…

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από την Φαβιέρου. Όμως τέτοιες εικόνες υπάρχουν και σε πολλά ακόμα σημεία της Πάτρας.