Τα νέα μοντέλα iPhone 15 παρουσιάζει η Apple σήμερα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Η παρουσίαση -που ονομάζεται «Wonderlust»- των νέων μοντέλων iPhone 15 αναμένεται με ενδιαφέρον κάθε χρόνο, με νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις, ωστόσο εφέτος υπάρχουν φήμες για σημαντικές αλλαγές στο νέο μοντέλο του δημοφιλούς smartphone.


Apple Event - September 12

iPhone 15: Η μεγαλύτερη αλλαγή που αναμένεται να κάνει η Apple

Η μεγαλύτερη φημολογούμενη αλλαγή αφορά στο καλώδιο του φορτιστή, το οποίο λέγεται ότι θα αλλάξει σε θύρα USB-C από το «Lightning» της Apple. Άλλωστε, το USB-C χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών Mac και πολλών iPad της Apple.

Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά από σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναλυτές θεωρούν ότι η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει την απόφασή της ως αναβάθμιση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέχρι το φθινόπωρο του 2024 ο φορτιστής Type-C θα γίνει η κοινή θύρα φόρτισης για όλα τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet και τις κάμερες στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν είναι σαφές αν η Apple θα περιορίσει αρχικά τη μετάβαση στις θύρες USB-C στα μοντέλα που κατασκευάζονται ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά ή θα κάνει την αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η φημολογούμενη μετάβαση της Apple από Lightning σε USB-C

Πάντως, μια αλλαγή στο καλώδιο φόρτισης αναμένεται να είναι ομαλή για τους περισσότερους χρήστες των συσκευών της Apple, αφού το USB-C είναι πολύ διαδεδομένο και χρησιμοποιείται ευρέως σε υπολογιστές, κινητά και άλλες συσκευές, που πολλοί καταναλωτές μπορεί να έχουν ήδη στην κατοχή τους.

Επίσης, το καλώδιο αυτό συνήθως φορτίζει τις συσκευές πιο γρήγορα και προσφέρει επίσης ταχύτερες ταχύτητες για τη μεταφορά δεδομένων.

Στην παρουσίαση, η Apple αναμένεται να δείξει, εκτός από τα νέα κινητά, τα νέα Apple Watch, μεταξύ άλλων.

Εξάλλου, παραδοσιακά, η εταιρεία χρησιμοποιεί την εκδήλωση του Σεπτεμβρίου για να παρουσιάσει τα νέα μοντέλα iPhone και Apple Watch.

Η παρουσίαση στην έδρα της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας έρχεται καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε μια ήπια ύφεση, με τις πωλήσεις της να μειώνονται σε σχέση με πέρυσι σε τρία συνεχόμενα τρίμηνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανή μια ακόμη πτώση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου.

Η τιμή της μετοχής της Apple έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 10% από τα μέσα Ιουλίου, ρίχνοντας την αγοραία αξία της εταιρείας κάτω από το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έφτασε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.