Μετά τις βροχές και το άνοιγμα των σχολείων κλείνει ουσιαστικά η καλοκαιρινή σεζόν για τα παραλιακά μαγαζιά της Πάτρας και της Αχαΐας, τα οποία είχαν ανοίξει από τις αρχές του καλοκαιριού.

Ήδη τα περισσότερα από τα παραλιακά – εποχικά μαγαζιά που λειτουργούσαν τους περασμένους τρεις μήνες, έχουν κλείσει και άλλα πρόκειται να κλείσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η εκτίμηση έτσι ότι η καλοκαιρινή σεζόν φέτος θα μπορούσε να πάρει παράταση λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της ζέστης του Σεπτεμβρίου στην πράξη δεν επιβεβαιώνεται. Ωστόσο, το καλοκαίρι κλείνει με θετικό πρόσημο για την εστίαση, σύμφωνα με τους επαγγελματίες.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς τονίζει πάνω στο θέμα: «Η καλοκαιρινή σεζόν των καταστημάτων εστίασης της περιοχής μας κλείνει με θετικό πρόσημο. Υπήρξε ένα καλό, αλλά δυστυχώς, μικρό καλοκαίρι σε χρονική διάρκεια.

Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος καθώς και οι άσχημες καιρικές συνθήκες του Ιουνίου, αλλά και η κακοκαιρία Daniel που έπληξε όλη την χώρα τις προηγούμενες ημέρες περιόρισαν αρκετά την σεζόν.

Από την άλλη είναι γεγονός ότι είδαμε τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου μια μεγάλη επισκεψιμότητα στα καταστήματα εστίασης που δραστηριοποιούνται στην ακτογραμμή της Αχαΐας.

Ευελπιστούμε να έχουμε μια καλή σεζόν και την χειμερινή περίοδο για τα καταστήματα που επιχειρούν στον αστικό ιστό αλλά και έξω από αυτόν».