Μια απίστευτη γκάφα έκανε το επιτελείο του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Συγκεκριμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 100η επέτειο από την ίδρυση του κόμματός του, χρησιμοποιήθηκε μια φωτογραφία στο ανηρτημένο βίντεο για την ιστορία που δείχνει μέλη της ΕΟΚΑ, τους οποίους από λάθος, όπως καταγγέλλουν φιλοκυβερνητικοί κύκλοι, θεώρησαν ότι είναι μέλη της τουρκοκυπριακής ΤΜΤ.

Στο προπαγανδιστικό βίντεο , παρουσιάζονται ιστορικοί σταθμοί του κόμματος από την ίδρυσή του το 1923, από τον Κεμάλ Ατατούρκ, μέχρι σήμερα. Για το 1974 παρουσιάζεται το πορτραίτο του Μπουλέντ Ετζεβίτ, προέδρου του CHP και πρωθυπουργού την εποχή εκείνη από όπου και η επίμαχη φωτογραφία. Στο βίντεο ακούγεται μία φωνή να λέει: «Τίνος έργο είναι η ανεξαρτησία της Κύπρου, η σημαία μας που ρίχνει τη σκιά της πάνω από το Πενταδάκτυλο, το όνομά μας χαραγμένο πάνω στην Κύπρο»;

Η ανάρτηση και το βίντεο έγιναν viral και το hashtag «το Χ του Κιλιτσντάρογλου» έγινε γρήγορα trending, ενώ τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν το λάθος και έδωσαν ευρεία δημοσιότητα.