Υλικά

500 γρ. ρεβύθια
1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι
4 κλωνάρια δεντρολίβανου (ή 1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο)
4 – 5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκοµµένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
Χυµός από 1 – 2 λεµόνια
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε µια κατσαρόλα βάζουµε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου µε 2 λίτρα νερό. Βράζουµε για 3 – 4 λεπτά, ίσα να αρωµατιστεί το νερό.
Αποσύρουµε, σκεπάζουµε και αφήνουµε στην άκρη µέχρι να ετοιµάσουµε τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα τα ρεβύθια και τα κρεµµύδια και προσθέτουµε το λάδι και το ζωµό του δεντρολίβανου σουρωµένο. Πρέπει το υγρό να σκεπάζει τα υλικά κατά 5 – 6 εκ. Αν χρειαστεί, συµπληρώνουµε νερό.
Βάζουµε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, µόλις πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά.
Βράζουµε για 1 – 1½ ώρα µέχρι να χυλώσει η ρεβυθάδα.
Στο τέλος, αλατοπιπερώνουµε, ρίχνουµε το χυµό λεµονιού και τον ψιλοκοµµένο άνηθο.
Ανακατεύουµε και σερβίρουµε.

Πηγή: imommy.gr