Δεν βλέπουν όλοι οι δημότες της Πάτρας με καλό μάτι την ανάπλαση των Προσφυγικών.

Ανάμεσα τους και αρκετοί από τους κατοίκους της συνοικίας που μένουν ακόμα εκεί και δεν έχουν φύγει παρά την υποβάθμιση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια η συνοικόα τους.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν δεν είναι ότι δεν θέλουν το έργο ή την ανάπλαση της περιοχής τους. Το αντίθετο. Ορισμένες από τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το έργο είναι αναγκαίες για την αναβάθμιση της περιοχής τους σε επίπεδο υποδομών.

Όμως θεωρούν ότι το έργο αυτό δεν πρόκειται να πετύχει έναν από τους βασικούς του στόχους που είναι η επιστροφή των νέων κυρίως ανθρώπων που έφυγαν από τη γειτονιά που μεγάλωσαν εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί.

«Στην γειτονιά μας οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι σε καθημερινή σχεδόν βάση, κυρίως από ανηλίκους. Τα παιδιά αυτά κλέβουν και καταστρέφουν τα πάντα. Ποιος θα έρθει να ζήσει εδώ στα Προσφυγικά κάτω από αυτές τις συνθήκες» αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής που για ευνόητους λόγους δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομα του.

«Ας φρόντιζαν οι αρχές, η αστυνομία και ο δήμος να κάνει κάτι με τους ρομά , ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων ζουν παρανόμως στα σπίτια αυτά αφού έχουν κριθεί ετοιμόρροπο από τον σεισμό και ύστερα ας προχωρούσαν την ανάπλαση.  

Ποιος θα χαρεί την ανάπλαση σε αυτή τη γειτονιά; Οι γέροι ή αυτοί οι άνθρωποι που κλέβουν και δημιουργούν διαρκώς φασαρίες; Είναι πεταμένα λεφτά…».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι προ ημερών έγινε ένας χαμός σε καφενείο της περιοχής, με επεισόδιο που με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν  έξω από αυτόν δεκάδες ρομά και τα πράγματα να εκτροχιαστούν και να πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις. Ευτυχώς στο τέλος επικράτησε ψυχραιμία.  Όσο για την αστυνομία; Πουθενά, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους της περιοχής.