Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πατρινών στο κάλεσμα που έχουν κάνει δεκάδες φορείς για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς του Βόλου, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Λάρισας και γενικότερα όλων αυτών των περιοχών που έχουν πληγεί από την ισχυρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πατρινοί από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια πηγαίνοντας στα σημεία συγκεντρώσεως από δεκάδες μπουκάλες νερού έως τρόφιμα και ρούχα.

Οι ανάγκες όμως είναι μεγάλες αφού οι οικογένειες που έχουν χάσει από τις πλημμύρες σπίτια και περιουσίες είναι πολλές, ενώ σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί δεν υπάρχουν τα βασικά.

Πρωταγωνιστικό ρόλο και σε αυτή την εκστρατεία βοήθειας που έχει στήσει η Πάτρα για τους πλημμυροπαθείς παίζει για ακόμα μια φορά η τοπική εκκλησία και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Ο Μητροπολίτης Πατρών μάλιστα με ειδική επιστολή που ανέβηκε στο site της Ιεράς Μητροπόλεως καλεί τους Πατρινούς να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, ενώ το ίδιο έκανε και στις ομιλία του στην Θεία Λειτουργία για την εορτή της Παντάνασσας όπου και χοροστάτησε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάλογες εκστρατείες έχουν διοργανώσει δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, μαζεύοντας και αυτές είδη ανάγκης, τρόφιμα και νερό για να σταλούν στις περιοχές που έχουν πληγεί. Από την πλευρά του ο Δήμος και η ΔΕΥΑΠ έχει στείλει ήδη ένα μεγάλο φορτίο με νερά ως μια πρώτη βοήθεια που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.