«Θερίζει» η παραβατικότητα με τις κλοπές, τις διαρρήξεις ακόμα και τις ληστείες να έχουν γίνει πλέον ρουτίνα για τους αστυνομικούς.

Οι κλοπές και οι διαρρήξεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με συγκεκριμένες περιοχές που υπάρχουν περιφερειακά της Πάτρας, όπως για παράδειγμα τα Προσφυγικά, η Εγλυκάδα ή τα Ζαρουχλέικα, αλλά γίνονται και στο κέντρο της Πάτρας.

Ορισμένες μάλιστα από αυτές έχουν τον χαρακτήρα ληστείας. Για παράδειγμα μια ηλικιωμένη έπεσε θύμα νεαρών το πρωί της Κυριακής καθώς αφού την χτύπησαν της πήραν χρήματα και χρυσαφικά.

Οι διαρρήξεις, δε, είναι επίσης το ίδιο συχνές και στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες. Σε περιοχές όπως για παράδειγμα η Αγίας Σοφίας ή Αγυιά έχουν καταγραφεί πάνω από πέντε μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

Σε άλλες περιοχές όπως για παράδειγμα στο Σκαγιοπούλειο ή και στα Ψηλαλώνια  έχουν σημειωθεί κλοπές με την μέθοδο της απασχόλησης, ενώ οι διαρρήξεις αυτοκινήτων και δικύκλων έχουν εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της Πάτρας.

Όλα αυτά την ώρα που οι δημότες ζητούν να έχουν μια μεγαλύτερη αστυνόμευση και η αστυνομία τονίζει από την πλευρά της ότι έχει ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού της.