Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο για την διαμόρφωση του πρώτου Open Mall της Πάτρας, με τον Δήμο να έχει σχεδόν ολοκληρώσει της εργασίες που είναι να γίνουν στην επικράτεια του χώρου και τον Εμπορικό Σύλλογο από την πλευρά του, να προχωράει τις διαδικασίες για τα θέματα που έχει αναλάβει αυτός. 

Το πρώτο από όλα έχει να κάνει με το υπό έργο για την εγκατάσταση επιγραφών από plexi glass, φωτεινών επιγραφών, αυτοποτιζόμενων ανθοστηλών, καθώς και ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων στις προσόψεις όλων των ωφελούμενων επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης.

Η επικράτεια του Open Mall, σε ότι αφορά τους δρόμους έχει ως εξής: Ρήγα Φεραίου, Κωνσταντινουπόλεως,  Αγίας Σοφίας, Μαιζώνος και Αράτου, με όλη αυτή την περιοχή βάση τους κανονισμούς ενός Open Mall να πρέπει να έχει μια αισθητική και μια ομοιομορφία. 

Ωστόσο, ο ανάδοχος που πήρε το έργο δεν έχει υπογράψει ακόμα τη σύμβαση για να προχωρήσει τις εργασίες αφού μια από τις εταιρείες που το διεκδικούσε έχει προχωρήσει σε ένσταση η οποία έχει πάρει την νομική οδό και θα εκδικαστεί στις 5 Οκτωβρίου.  Πάντως, από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου τονίζεται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν την λήξη του 2023.

Σημειώνουμε ότι απομένει να προχωρήσει και το υπό έργο που περιλαμβάνει δράσεις προώθησης του Open Mall όπως η διοργάνωση εκδήλωσης παρουσίασης, η παραγωγή ψηφιακού λογότυπου και η προβολή σε Ψηφιακά (ηλεκτρονικά) Μέσα το οποίο θα δοθεί με απευθείας ανάθεση αφού εξεταστούν πρώτα όλες οι προτάσεις που θα υποβληθούν.