Το κύμα της κακοκαιρίας μπορεί να μην προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, όμως, σίγουρα αν το νερό που έπεφτε ήταν στο ίδιο ύψος βροχόπτωσης με αυτό που έπεσε στον Βόλο, στο Πήλιο, στα Τρίκαλα και στις άλλες περιοχές της Θεσσαλίας τώρα θα μιλάγαμε για καταστροφές.

Σύμφωνα με ανθρώπους του κατασκευαστικού κλάδου και πολιτικούς μηχανικούς που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα η Πάτρα και η Αχαΐα είναι σε μεγάλο βαθμό ανοχύρωτες μπροστά στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όπως λένε υπάρχουν και στην περιοχή αρκετά σπίτια και περιοχές που έχουν χτιστεί πάνω σε ρέματα και τα οποία με μια δυνατή βροχή που να ξεπερνάει τα 100 χιλιοστά θα είχαν σοβαρό θέμα.

Οι πιο χαρακτηριστικές περιοχές εντός της Πάτρας είναι αυτή του Διακονιάρη και του ποταμού Μειλίχου που κινδυνεύουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και μια ισχυρή βροχόπτωση.

Το σημαντικό βέβαια είναι ότι το βουνό του Παναχαϊκού είναι σε απόσταση από την Πάτρα, η πόλη δηλαδή δεν είναι όπως ο Βόλος, που είναι τριγυρισμένος από βουνό και από θάλασσα, όμως αυτό σε περίπτωση δυνατής βροχής και ακραίων φαινομένων δεν αλλάζει και πολλά πράγματα.

Η Πάτρα, σύμφωνα με πολιτικούς μηχανικούς, είναι ανοχύρωτη απέναντι στην κλιματική αλλαγή, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Αχαΐα.

Δεν υπάρχει μέχρι ώρας ένας στρατηγικός σχεδιασμός για αυτό το θέμα, γίνονται μόνο μεμονωμένες κινήσεις και αυτό παρόλο που σύμφωνα με επιστήμονες είμαστε στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας για την κλιματική κρίση.

Οπότε αν δεν αλλάξει κάτι είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνουμε Βόλος…