Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Εγλυκάδας και του Ριγανόκαμπου, με τον καταυλισμό των ρομά είναι γνωστά.

Κλοπές, διαρρήξεις, παραβατικότητα και πολλά ακόμα που έχουν υποβαθμίσει την περιοχή και έχουν κοστίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Πέρα όμως από αυτά υπάρχουν και άλλες πτυχές του όλου θέματος που εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατοίκων της περιοχής είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο της επικίνδυνης οδήγησης από νεαρούς και ανήλικους ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό ή έχουν άμεση σχέση με αυτόν.

Τα αυτοκίνητα που περνούν από τα στενά δρομάκια της Εγλυκάδας και της γύρω περιοχής με ιλιγγιώδη ταχύτητα τις περισσότερες φορές, εκτός από ότι είναι σαράβαλα και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατά συνέπεια και να συμβεί κάτι, με δυσκολία θα μπορέσει η αστυνομία να βρει τον δράστη, έχοντας ως δεδομένο ότι έτσι και αλλιώς ο καταυλισμός του Ριγανόκαμπου είναι άβατο.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής στους δρόμους της Εγλυκάδας και γενικότερα της ανατολικής Πάτρας κυκλοφορούν αμέριμνα παιδιά και ηλικιωμένοι.

«Είναι θέμα χρόνου το κακό να συμβεί» γράφουν σε σχετική σελίδα στο facebook άνθρωποι που γνωρίζουν το ζήτημα και τονίζουν ότι το φαινόμενο πλέον είναι σε καθημερινή βάση.